De to dovenloriene i Kristiansand kom til dyreparken etter mislykkede smuglingsforsøk. Her får de mat og stell, men de kan ikke stilles ut. De sover nemlig hele dagen.

- Den sover hele dagen, derfor har ingen sett dem, bortsett fra dyrepasserene, sier Rolf Arne Ølberg, leder for dyreavdelingen i Kristiansand dyrepark, til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nattbur?
Dyrepasserne vurderer å snu døgnet for de små krabatene slik at folk kan se dem. Det kan være morsomt for publikum, for dovenloriene er mer aktive enn navnet skulle tilsi.

- De er aktive om natten. Navnet kommer av at de beveger seg sakte og sover på dagen, men når de først skal spise fanger de insekter raskt. Navnet er derfor noe misvisende, sier Rolf-Arne Ølberg.

Les mer fra Dittdyr. no:

Fôres med middagsmat og godteri

Svømmer 1500 km for å føde

Første klimaoffer?

Truet
Dovenlorien står på IUCN sin liste over utrydningstruede dyrearter. Arten lever naturlig i Sørøst Asia, hvor den jaktes på og selges som kjæledyr.

Mange av dyrene sliter med å tilpasse seg liv i privat fangenskap, særlig fordi det er vanlig å trekke tennene før den selges. Dette har ført til ytterlige reduksjon i bestanden, skriver IUCN.