RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)

Denne fastlegen vil gjøre deg vakrere med botox

Fastlege Elisabeth Pedersen (39) benytter Botox og Restylane for å gjøre pasientene vakrere.

(Nordlys) - Det startet med en sterk personlig interesse for skjønnhetspleie, sier lege Elisabeth Pedersen.

I Harstad driver hun en praksis som kanskje vil høres merkelig ut for enkelte. Ved siden av sin faste jobb som lege ved Rødbergveien legesenter, tilbyr hun også skjønnhetsbehandling. Hun jobber med de omtalte produktene Restylane og Botox.

– Når jeg startet med dette fikk jeg mange blandede tilbakemeldinger. Mange var negative og kom fra fagpersoner innen mitt yrke, men de fleste tilbakemeldingene var veldig positive, sier Elisabeth Pedersen.

Forberedelser

Skjønnhetsbehandlinga tilbyr hun gjennom Juvelen Spa i Harstad, og Bryggen Spa i Tromsø. Utdannelsen som lege har hun tatt ved Universitetet i Tromsø, hvor hun var ferdig i 2006. I etterkant arbeidet hun som turnuslege på Harstad sykehus, før hun i 2008 stiftet eget foretak og ble en del av Rødbergveien legesenter.

– Jeg har travle dager, og er ofte på Juvelen for å behandle folk som ønsker å se bedre ut. Likevel handler det ikke bare om skjønnhet, sier Pedersen.

Botox er ansett som et legemiddel og kan brukes til behandling av forskjellige medisinske tilfeller. Blant annet kan det benyttes mot sterk hodepine. Likevel er dette et omstridt middel, og Pedersen har gjort sine etiske vurderinger.

– Det er klart jeg har tenkt på etikken oppi det hele. Jeg brukte mye tid på å forberede meg på reaksjonene fra folk, sier hun.

(Fortsetter under bildet)

Fyller baken

Når det gjelder Restylane, er dette et geleaktig middel som brukes til å fylle ut, og erstatte fuktighet under huden

– Mange bruker fuktighetskremmer utpå huden for at den skal bli glattere og finere. Med årene taper huden fuktighet, og Restylane er laget for å erstatte denne fuktigheten, sier Pedersen.

Hun sier at folk benytter Restylane både i ansiktet, brystpartiet. Til og med for å fylle ut baken.

– Men det er ikke noe som har vært aktuelt hos meg. Jeg har heller ikke hørt om noen som praktiserer det her i Nord-Norge.

Sesong

Når det gjelder pågangen fra kunder, sier legen at det kan variere.

– Det er veldig sesongbasert. Mange kunder feller fra over nyttår, men de kommer alltid tilbake når det nærmer seg våren, sier hun.

– Bruker du disse produktene selv?

– Ja, det må jeg ærlig innrømme at jeg gjør, men det er ikke alltid at jeg setter sprøytene selv.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere