RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Helge Jensen (Finnmarken)

Denne fiskehistorien har du garantert ikke hørt før

Sist oppdatert:
12-åring fikk laks på uvanlig vis...

Johannes Nilsen (snart 12) fra Seida må ha syn langt over gjennomsnittet, skriver Finnmarken.

På 50 meters hold klarte han å se at det lå en laks i Tanaelva.

Laksefiske i november er like uvanlig som ulovlig. Men unge Johannes Nilsen slipper helt sikkert et etterspill med politiet for måten han tok sin hittil største laks på, en rugg på 11 kilo.

Lørdag kjørte han med bestefar Nils Ole Nilsen (79) til Tana bru. På tur over Tanabrua utbrøt Johannes:

- Det ligger en laks i elva, den må være minst 7-8 kilo.

Aldri opplevd maken
Bestefaren trakk på smilet. Dette trodde han ikke stort på. Hvordan skulle barnebarnet klare å se en laks i elva helt oppe fra brua, og det mens de kjørte bil?

- Vi kjørte til butikken og gjorde oss ferdige med handlingen. På tur tilbake måtte jeg stoppe ved brua, for Johannes sto på sitt. Han gikk ned til elva, og sannelig trakk han opp en laks fra vannet. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. I nesten alle mine mange leveår har jeg fisket laks i Tanaelva, og jeg har brukt elva både sommer og vinter som ferdselsåre, men aldri opplevd noe slik, sier Nils Ole Nilsen.

Nylig død
Lakseveteranen studerte nøye den døde laksen Johannes kom bærende på.

- Den mørke fargen viste jo klart at det var en gytelaks. De røde gjellene tydet på at laksen ikke hadde vært død lenge. Spørsmålet er hvorfor den døde. Vi har laksen frosset i sjåen hjemme i tilfelle noen fagfolk vil studere den, forteller Nils Ole.

Han skjønner ennå ikke at Johannes klarte å se laksen, til og med si at den var minst 7-8 kilo.

Rekord
Det har ikke Johannes sjøl noen forklaring på, bortsett fra at han er svært så interessert i laksefiske. Derfor studerte han elva fra bilvinduet mens de kjørte.

Bare åtte år gammel tok Johannes sin første laks på stang.

- Siden den gang har jeg fisket mye både i Tanaelva og Masjokelva. Jeg har fått flere lakser, men ingen i nærheten så stor som denne, sier Johannes.

Men han har vært med på å ta på land større lakser. Johannes har ofte vær med bestefar på stengselsfiske. Og da har de fått flere storinger. Den største Nils Ole har tatt i sin lange karriere, er 27 kilo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere