*Nettavisen* Nyheter.

Denne fyllekjøreren tilsto, men han er blant mindretallet

KRASJET I MUR: Det var store materielle skader da pensjonisten krasjet på Laksevåg. Foto: Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Bilføreren kjørte rett frem i en sving. Bak rattet satt en mann i slutten av 60-årene – ikke helt edru. Han er én av 32 bilførere som må møte i Bergen tingrett til høsten, anklaget for promillekjøring.

09.07.14 15:10

(BA.NO): Ulykken i Gravdalsveien i Bergen i vinter skyldtes uaktsom kjøring.

Det var ved 16.55-tiden om ettermiddagen fredag 3. januar at nødetatene rykket ut til Gravdal, skriver Bergensavisen.

Bilføreren ble fraktet vekk i ambulanse med moderate skader.

Erkjente skyld
Nå viser det seg at blodprøven som ble tatt av bilisten viste at han hadde 0,83 i promille da han krasjet.

Han har erkjent straffskyld og sagt seg villig til å møte i en tilståelsessak i august. Han risikerer en bot på 30.000 kroner, betinget fengsel og tap av førerretten for en periode.

Pensjonisten og 31 andre bilførere er anklaget for promillekjøring og må møte i tinghuset i Bergen til høsten, viser berammingslisten som gjelder frem til slutten av oktober.

I litt under halvparten av sakene (14) har bilførerne tilstått, mens i de øvrige foreligger det ikke uforbeholden tilståelse, og straffesakene må derfor opp for en meddomsrett med full bevisførsel.

Fåkvinner
Tre av de tiltalte bilførerne er kvinner, og syv av bilistene har utenlandsk opprinnelse, viser en gjennomgang BA har foretatt.

Straffene varierer fra bot og betinget fengsel til ubetinget fengsel, alt etter alvorlighetsgraden og størrelsen på promillen.

Overstiger promillen 1,2, må ubetinget fengsel i 30 dager påregnes.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag