*Nettavisen* Nyheter.

Denne glassbiten lå i låret til Ingri Malene (25) i åtte år

SYDD INNE: Ingri Malene Ervik gikk i åtte år med denne glassbiten i kroppen Foto: (Privat, med tillatelse)

Trodde det var en gammel muskelstrekk da hun oppdaget kulen.

29.10.12 21:33

En glassbit på 2,5 centimeter vandret nemlig over 10 centimeter oppover låret til 25- åringen, og kom ut etter åtte år. Det er firda.no som bringer den uvanlige historien videre.

Trodde det var en gammel muskelstrekk
Det er en spesiell historie Ingri Malene Ervik Erdal fra Naustdal kan fortelle. I mars kjente hun en kul på det høyre låret, og idrettsjenta trodde først at det var en gammel muskelstrekk som meldte seg.

Det gikk over et halvt år før legene ble klar over årsaken til smertene, som ble verre og verre utover høsten. 25-åringen ble operert for to uker siden, og kirurgen fant en 2,5 centimeter lang og 0,5 centimeter bred glassbit inne i låret.

Et kutt over kneet
- Da glassbiten kom fram, forsto jeg også hva som var grunnen, forteller Erdal til avisen.

For åtte år siden gikk hun nemlig på en glassdør som var knust fra før. Dette var en dør med et stort vindu som gikk langt ned. Erdal var ikke klar over at en trekantformen, spiss glassbit sto igjen og stakk ut, og hun fikk et kutt like over kneet.

Hun blødde kraftig og ble kjørt til akuttmottaket på sykehuset. De stoppet blødningen og sydde igjen med to sting, og Erdal kan ikke huske at de tok ut glassrester den gangen.

- Kunne gjerne massere kulen
Året var 2004 og naustdalsjenta var elev på Hafstad videregående skole. Mange kjenner henne som en dyktig volleyballspiller på Tambarskjelvar, BSI og landslaget.

Siste året tok Erdal en pause fra volleyballen, men da kulen og smertene dukket opp i mars, trodde hun likevel at det var en gammel idrettsskade. Det samme gjorde legen og fysioterapeuten, som mente at det var en muskel eller sene som var slitt av, en såkalt ruptur, og at senen hadde krøllet seg sammen og lagd kulen. Og hun fikk først beskjed om at hun gjerne kunne trene – og dessuten massere området.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN NÅ:

10 centimeter lenger oppe
Etter en joggetur i slutten av september var smertene så sterke at hun ikke klarte å gå dagen etter, og det gjorde vondt bare hun la dyna over kulen. I perioder lå hun på sofaen og tok smertestillende.

Da begynte også ting å skje. En MR-undersøkelse avslørte et fremmedlegeme i låret. Deretter fulgte CT-undersøkelse, og endelig søndag 7. oktober ble hun operert på Førde sentralsykehus.

- Operasjonen skulle ta 40 minutter, men glassbiten lå så dypt at det tok en time og 40 minutter å få den ut, forteller Erdal til firda.no.

Vandret 10 cm
Da hadde glassbiten «vandret» gjennom beinet fra like ovenfor kneskåla og vel 10 centimeter oppover låret.

- Tenk, den har «kost» seg inne i beinet mitt i så mange år, sier Erdal, som nå er i gang med trening igjen og sikter mot comeback på volleyballbanen i Bergen, der hun jobber som nyutdannet lærer på Vadmyra skole.

25-åringen synes historien er spesiell, men hun ønsker ikke å syte og klage, og understreker at mange har langt verre opplevelser med helsa.

Flere nyheter fra Firda får du her!

Les også disse sakene:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.