Denne hytta ble solgt for én million over takst

POP: Mange ville ha kloen i denne hytten.

POP: Mange ville ha kloen i denne hytten. Foto: Skjermdump

20 minutter gåtur til hytten skremte ikke budgiverne.

30.05.15 23:45

(BA): Fredag ble en 25 kvadratmeter liten sommerhytte på Søndre Bjorøy solgt for 1,7 millioner kroner i Bergen. Det er hele én million kroner over taksten og prisantydningen på 700.000 kroner.

I salgsannonsen beskrives hytten slik: «Sommerhytte med enkel standard som trenger omfattende oppussing og rehabilitering.»

Til gjengjeld er tomten på hele 1000 kvadratmeter med strandlinje.

Det er kun et par uker siden en annen minihytte, på Vindenes på Ågotnes, gikk for 3 millioner kroner, 1,3 millioner over takst.

Tall fra Eiendom Norge viser at fritidseiendommer ved sjøen i snitt blir solgt under takst.

I perioden juli 2013 til juli 2014 lå snittprisen 3,3 prosent under prisantydningen. Det var det laveste nivået siden 2006.

Uten vann og strøm

Både selgerne og eiendomsmegler Pernille Waage i Fana sparebank eiendom er overrasket over at hytten gikk for så mye over takst.

– Vi trodde ikke den ville gå så høyt. Grunnen til at eiendommen er priset som den er, er at hytten mer enn et prosjekt enn en ferdig hytte, sier Waage, og legger til:

– Man må gå i rundt 20 minutter på en litt kronglete vei for å komme ut der eller bruke båt. Det er verken vann, kloakk eller strøm innlagt.

– Hva gjør at den likevel gikk så mye over takst, tror du?

– Det skyldes nok at hytten har en fantastisk beliggenhet med egen strandlinje. Her var det noen som så mulighetene. To av dem ville virkelig ha eiendommen, og det ble budkrig, forteller hun.

Må søke

Budvinnerne må søke om tillatelse om de vil bygge ut krypinnet på 25 kvm.

– Det er mange hytter i området som har fått bygge ut. Uansett kan man jo oppgradere hytten som står der. Det er ikke alle som ønsker seg et palass, påpeker Waage.

Mannen som tapte kampen om hytten ga seg på 1,6 millioner kroner.

– Jeg var villig til å strekke meg så langt på grunn av strandlinjen, og at det er lov å renovere eiendommen, sier han til BA.

– Hvis man ønsker å selge hytten nå, er det bare å få hyttene ut for å mette markedet, legger mannen, som vil være anonym, til BA.

Les flere saker på BA her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.