RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arild Lyssand/Sysselmannen (Arild Lyssand/Sysselmannen)

Denne isbjørnen drepte gutt (17)

Sist oppdatert:
En person omkom og fire ble skadd under isbjørnangrepet på Svalbard.

En tenåring ble drept og fire personer skadd da en isbjørn gikk til angrep på Svalbard fredag morgen. Nå har politiet iverksatt en etterforskning av saken.

- Polititjenestemenn fra Sysselmannen etterforsker hendelsen etter at en 17 år gammel britisk gutt ble drept av en isbjørn i dag tidlig. Det var en teltleir med til sammen tretten personer fra en britisk skole som ble angrepet. De fire som er skadd er henholdsvis 16, 17, 27 og 29 år gamle, opplyser Sysselmannen på Svalbard i en pressemelding.

- De skadde fraktes nå fra Longyearbyen til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. De åtte som er fysisk uskadd blir tatt hånd om av kompetent personell i Longyearbyen.

40 km fra Longyearbyen
Hendelsen skjedde på morena til Von Postbreen, som ligger innerst i Tempelfjorden.

- Åstedet er cirka 40 kilometer i luftavstand fra Longyearbyen. Vi var avhengig av helikopter for å komme dit. Vi har vært der og de skadde er i ferd med å bli fraktet til Longyearbyen, uttalte kommunikasjonsrådgiver ved Sysselmannen på Svalbard, Liv Asta Ødegaard, til Nettavisen fredag formiddag.

Les også: Én person drept i isbjørnangrep

Hendelsen skjedde ved 07.30-tiden fredag, og Sysselmannen og helsepersonell var på plass på åstedet 50 minutter etter at de ble varslet om angrepet. Isbjørnen ble felt av de andre i følget.

3000 isbjørn seg på Svalbard
Verdens isbjørnbestand teller omkring 25.000 dyr, hvorav 3000 befinner seg på Svalbard.

Isbjørnangrep på Svalbard er ikke helt uvanlig. I fjor sommer ble turkameratene Sebastian Plur Nilssen (22) og Ludvig Fjeld (22) utsatt for et isbjørnangrep da de var på padletur rundt de fire store hovedøyene som Svalbard består av.

Nilssen ble dratt ut av teltet etter hodet av en 360 kilo tung hannbjørn. Turkameraten fikk imidlertid skutt og drept isbjørnen, noe som trolig reddet livet til Nilssen.

Les også: Isbjørn dro Sebastian (22) ut av teltet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere