RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne jakken kan bli din

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bjørgen og Northug auksjonerer bort gulljakkene til veldedige formål.

Du har kanskje sett gulljakkene som de norske gullvinnerne har fått under VM?

Marit Bjørgen har til nå innkassert tre gulljakker, mens Petter Northug foreløpig har fått tildelt en av de spesiallagde jakkene.

Nettauksjon
Nå ligger alle fire gulljakkene på nettauksjonssiden QXL, klare til å bli solgt.

Budet på Bjørgens jakke, som hun fikk etter at hun vant sprinten torsdag, er mandag kveld allerede oppe i over 50.000 kroner.

- Utøverne vil aksjonere bort jakkene til en hjertesak som de brenner for. Det er vinnerne selv som velger hvilket formål pengene skal gå til, forteller sponsorsjef i Skiforbundet, Kristine Skeie til Nettavisen.

Aktiv mot kreft
Pengene som kommer inn for jakkene Bjørgen fikk etter å ha vunnet sprinten torsdag og 15 kilometer jaktstart lørdag, skal gis til stiftelsen Aktiv mot kreft.

- Det er nylig inngått et samarbeid mellom landslaget og Aktiv mot kreft. Pengene skal gå til et prosjekt som heter «Pusterom». Dette er små treningsrom på sykehus som tilbyr kreftbehandling. Der kan pasientene få trene og være aktive, sier hun videre.

Engasjert i Redd Barna
Inntekten for Northugs gulljakke tilfaller Redd Barna.

- Petter er veldig engasjert i Redd Barna, og han ønsket derfor at pengene skulle gå dit, fortsetter hun og legger til:

- Jeg syns det er et veldig flott tiltak. Gullvinnerne viser at bryr seg, og de er veldig raske med å bestemme seg for hvem som skal få pengene. De er opptatt av at de kan bidra til en god sak, forteller Skeie.

Kan by i tre dager
Hun oppfordrer alle til å by på jakkene

- Alle er velkomne til å delta. Auksjonen vil vare i tre dager etter at utøveren har vunnet gull, men for Bjørgens spritgulljakke er situasjonen litt spesiell, sier hun og legger til:

- Siden Bjørgen fikk jakken etter norges VM-gull nummer 100, vil auksjonen holde fram til VM er ferdig 6. mars, sier hun.

- Hvor mye kan man regne med å få for denne jakken?

- Siden det er gull nummer 100, så er kanskje 100.000 en fin sum, sier Skeie lattermildt.

Jakkene vil også være signerte av gullvinneren.

Les også: Nå er VM snart utsolgt

Bud på 50.000
Hegnar Online skrev tidligere mandag at tobakksarving Johan H. Andresen jr. har lagt inn en bud på 50.000 på Bjørgens gulljakke, som hun fikk etter å ha vunnet sprinten.

- En hjertesak
- Jeg syns gulljakka var veldig kul, men den kan gjøre mer for andre enn å bare holde meg varm. Arbeidet Aktiv Mot Kreft gjør, er en hjertesak for meg og resten av landslaget i langrenn. Budet til Andresen er jo helt rått, men jeg krysser fingrene for at enda flere hiver seg inn i kampen, sier Bjørgen i en kommentar, skriver Hegnar Online.

Her kan du by på jakkene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere