RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne jakter på hvalfangere

Foto: Sea Shepherd Conservation (AFP)
Aktivister har tatt i bruk nye metoder for å stanse hvalfangsten.

Det 16 tonn tunge og 78 fot lange stealth-skipet er dyrevernaktivisters nyeste våpen mot japanske hvalfangere.

Fartøyet kan se ut til å ha blitt hentet rett ut av en Batman-film, og er blant annet utstyrt med laserkanoner som har som formål å blende hvalfangere. I tillegg kan skipet avfyre ballignende prosjektiler under eventuelle sammenstøt med hvalgangere.

Nestenkollisjon
Skipet, som er registrert i New Zealand og går under navnet «Ady Gil», var like ved å kollidere med den japanske hvalfangstskuta «Sonan Maru» lille julaften.

Dette resulterte i et sammenstøt mellom aktivistene og hvalfangerne som varte i 3,5 timer, hvor sistnevnte tok i bruk skipets avanserte våpenteknologi for å få hvalfangerne på avstand, melder Daily Mail.

Begge parter skylder på hverandre for nestenkollisjonen, men ingen av skipene skal ha fått påført noen alvorlige skader.

Brukte vannkanoner
Japanerne blir beskyldt for å ha brukt vannkanoner mot aktivistene, noe som resulterte med at de svarte med å avfyre laserkanonen for å få hvalfangerne vekk.

Japanerne har under internasjonal lov til å jakte på hval ut fra et forskningsgrunnlag. Men kommersiell fangst er ulovlig. Hvalkjøtt som ikke benyttes til forskning, selges på det japanske kommersielle markedet, noe som kritiske røster hevder er den egentlige grunnen til at japanerne jakter på hval.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere