*Nettavisen* Nyheter.

Denne kaken skaper kaos på Ikea

Foto: (IKEA)

Kakealarm hos Ikea.

05.03.13 11:48

Flere måneder gikk uten at Ikea fikk vite noe om tarmbakteriene i denne kaken.

Tirsdag skrev Shanghai Daily at kinesiske myndigheter har beslaglagt 1,87 tonn sjokolade som IKEA i Kina hadde importert fra Sverige.

- For Ikea er det kjempeviktig at produktene er trygge og sikre, og derfor er denne saken viktig for oss, sier presseansvarlig Ylva Magnusson ved Ikea-konsernet i Sverige til Nettavisen.

Stoppet i november
Nyheten fikk Ikea i Norge og Sverige til å jobbe på spreng tirsdag morgen. Ikea Norge var fullstendig ukjent med nyheten om bakteriefunnet da Nettavisen tok kontakt tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag forteller presseansvarlig for Ikea-konsernet, Ylva Magnusson, at produktet det et snakk om er en «Almond cake chocolate and butterscotch», produsert i Sverige. Partiet ble stoppet i Kina i november 2012.

- Er det ikke betenkelig at dere ikke har blitt kjent med denne informasjonen først nå - flere måneder etter at produktet har blitt stoppet?

- Vi vet ikke hvorfor denne informasjonen har kommet nå. Det viktigste er at dette produktet ikke har kommet ut til kunden.

Undersøker hvor den er solgt
- Kan produktet ha kommet ut til kunder i andre deler av verden?

- Vi undersøker nå om produkter fra samme produksjonsparti er solgt til andre markeder også, sier Magnusson.

Magnusson forteller at de har tatt kontakt med den svenske kakeprodusenten.

- Vi jobber nå med vår leverandør for å høre hva som har skjedd, og hvordan dette absolutt ikke skal skje igjen, sier hun.

Norge venter på mer informasjon
Kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea Norge forteller at den aktuelle kaken selges både i restauranten og blant de svenske spesialitetene i butikken.

- Vurderer dere å trekke denne kaken fra sortimentet?

- Vi venter nå med eventuelle tiltak til vi får mer informasjon fra Ikea sentralt. Vi er avhengig av mer informasjon derfra før vi gjør noe, sier Willanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag