Gå til sidens hovedinnhold

Denne kaken skaper kaos på Ikea

Kakealarm hos Ikea.

Flere måneder gikk uten at Ikea fikk vite noe om tarmbakteriene i denne kaken.

Tirsdag skrev Shanghai Daily at kinesiske myndigheter har beslaglagt 1,87 tonn sjokolade som IKEA i Kina hadde importert fra Sverige.

- For Ikea er det kjempeviktig at produktene er trygge og sikre, og derfor er denne saken viktig for oss, sier presseansvarlig Ylva Magnusson ved Ikea-konsernet i Sverige til Nettavisen.

Stoppet i november
Nyheten fikk Ikea i Norge og Sverige til å jobbe på spreng tirsdag morgen. Ikea Norge var fullstendig ukjent med nyheten om bakteriefunnet da Nettavisen tok kontakt tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag forteller presseansvarlig for Ikea-konsernet, Ylva Magnusson, at produktet det et snakk om er en «Almond cake chocolate and butterscotch», produsert i Sverige. Partiet ble stoppet i Kina i november 2012.

- Er det ikke betenkelig at dere ikke har blitt kjent med denne informasjonen først nå - flere måneder etter at produktet har blitt stoppet?

- Vi vet ikke hvorfor denne informasjonen har kommet nå. Det viktigste er at dette produktet ikke har kommet ut til kunden.

Undersøker hvor den er solgt
- Kan produktet ha kommet ut til kunder i andre deler av verden?

- Vi undersøker nå om produkter fra samme produksjonsparti er solgt til andre markeder også, sier Magnusson.

Magnusson forteller at de har tatt kontakt med den svenske kakeprodusenten.

- Vi jobber nå med vår leverandør for å høre hva som har skjedd, og hvordan dette absolutt ikke skal skje igjen, sier hun.

Norge venter på mer informasjon
Kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea Norge forteller at den aktuelle kaken selges både i restauranten og blant de svenske spesialitetene i butikken.

- Vurderer dere å trekke denne kaken fra sortimentet?

- Vi venter nå med eventuelle tiltak til vi får mer informasjon fra Ikea sentralt. Vi er avhengig av mer informasjon derfra før vi gjør noe, sier Willanger.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken