Denne kampen endte med seks drepte

Foto: Phil Noble (Reuters)

Krangelen mellom Manchester United- og Arsenal-tilhengere endte i blodig oppgjør.

30.12.10 21:31

For landsbybeboere i Nigeria er engelsk fotball blodig alvor. Det fikk landsbybeboerne i Gokana i delstaten Rivers State erfare etter en fotballkamp mellom erkerivalene Manchester United og Arsenal for to uker siden.

Premier League-kampen ble spilt 13. desember og endte med 1-0-seier til United. Flere landsbybeboere hadde benket seg foran et TV-apparat i nærmiljøet for å se på kampen.

Forsøkte å koble ut aggregatet
Men da det gikk dårlig for Arsenal, var det en Arsenal-tilhenger som forsøkte å koble ut aggregatet som forsynte TV-en med strøm.

Dette førte til at det oppsto en krangel mellom de fotballinteresserte landsbybeboerne, og til slutt brøt det ut slåsskamp mellom de ulike fotballsupporterne.

Seks drept i slagsmålet
Det hele endte med at seks menneskeliv gikk tapt, melder afrikanske medier. 14 dager senere brøt det ut enda en krangel mellom fotballsupporterne. Mye tyder på at supporterne ennå ikke hadde lagt fotballkampen bak seg, og gikk dermed til angrep på de andre supporterne, skriver nigerianske medier.

Politikommissær i delstaten Rivers State, Suleiman Abba, bekrefter at flere hus ble brent ned til grunnen som følge av opptøyene som oppsto fjerde juledag.

Opprørspoliti ble raskt sendt til stedet for å roe ned gemyttene, og ingen skal ha mistet livet i krangelen.

Det er nå satt ned en kommisjon som skal forsøke å finne en løsning på konflikten som har oppstått etter fotballkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.