Gå til sidens hovedinnhold

Denne kan erstatte turisthytte

Med utsikt over Nordlandskysten kan dette 70 meter høye hotellet erstatte dagens turisthytte på Rønvikfjellet.

Det er kvartetten Trond Tørdal, Ørjan Berg, Runar Berg og Arild Berg som står bak planene om å bygge hotellet. De vil altså bygge et 70 meter høyt bygg, eller 20 etasjer og et amfi bygd inn i terrenget og en aktivitetspark.

Målet deres er å lage et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for helse, aktiviteter, kurs, konferanse og opplevelse med å utnytte utsikten. De understreker også at området skal være tilgjengelig for allmennheten.

Planutvalget i Bodø kommune lovpriste Arctic Edge, men nå har byplansjef Jørn Roar Moe tatt politikerne i skole, skriver Avisa Nordland.

- Bare prospekter
De spektakulære illustrasjonene av det 70 meter høye hotellet på turisthytteplatået over Bodø er kun salgsprospekter, understreket Moe.

Se flere bilder hos Avisa Nordland.

Og: Det er slettes ikke gitt at hotellet bli seende slik ut, dersom politikerne vedtar en eventuell framtidig reguleringsplan med de rammene som vises på illustrasjonene.

For: Politikerne vedtar kun rammene i en reguleringsplan. Som høyde, bredde og utnyttelsesgrad. Derfor kan man ende opp med et helt annet bygg enn det politikerne får se illustrasjoner av når de vedtar planene, understreket Moe.

Vedtok start
Han nevnte eksempler i Bodø hvor nettopp dette har skjedd.

Politikerne vedtok tirsdag at tiltakshaverne til prosjektet kan starte en reguleringsprosess med mål om å kunne etablere et hotell på platået.

Fint på papir
Illustrasjonene av hotellet kan få enkelte til å tenke visse hotell i Dubai. Og politikerne bremset ikke på vokabularet da de beskrev planene.

- Dette er helt fantastisk. Tenk for en dragning dette vil bli til byen. Dette utsiktspunktet kan bli verdenskjent, kom det fra Odd Paulsen (Frp).

- Dette er spektakulært. Det er artig at noen har planer om noe slikt. Hvis dette kommer opp, blir det internasjonalt kjent, repliserte Else-Marie Torp (KrF).

Atkomst
Øvrige politikere påpekte derimot ting som atkomst, parkering og frykt for at hotellet kunne stenge folk ute fra et populært friluftsområde.

Derfor ligger det også noen klausuler i vedtaket deres:

Atkomst skal utbedres og allmennhetens tilgjengelighet skal ivaretas i forhold til en rekke punkt.

Det skal også settes høye krav til estetikk og utforming.

Man skal også være bevisst på utforming i forhold til den menneskelige skala.

Les flere nyheter hos Avisa Nordland.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken