RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thinkstock

Denne kan gi deg testikkelvridning

Sist oppdatert:
Trenden fører til økende penisproblemer.

(SIDE2): Åletrange jeans er ikke lenger forbeholdt kvinner, men har også blitt en trend mange menn har lagt sin elsk på. Nå anbefaler leger å legge de trendy buksene på hylla, ifølge The Telegraph.

Grunnen skal være at legene ser et økende problem av testikkelvridning, blæreproblemer, soppinfeksjoner, lav sædkonsentrasjon og urinveisinfeksjon forårsaket av de trange dongeribuksene.

Testikkelvridning gjør at blodtilførselen stopper opp. Dersom dette skjer er man avhengig av øyeblikkelig medisinsk hjelp for å unngå at det setter seg koldbrann i testikkelen.

– Helse først

Advarslene mot trange bukser på menn kommer etter en undersøkelse gjort av Tena Men blant 2000 briter, viste at en av ti menn har opplevd penis- og blæreproblemer av å bruke trange jeans.

Ifølge medisinsk ekspert Dr Hilary Jones skal man la det være mye rom rundt kjønnsorganene og buksene skal være behagelig å ha på seg.

– Ikke sett mote foran helse, sier Jones ifølge The Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere