RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne kastet Tromsdal ut fra 12. etasje

(IBAS)
Se de mest utrolige måtene folk mister ting de har lagret.

Hvert år presenterer moderselskapet til det norske selskapet Ibas, som har spesialisert seg på å gjenopprettet data fra harddisker og andre lagringsenheter, de særeste historiene om hvordan folk klarer å miste informasjon som er viktig for dem.

Årets liste inneholder alt fra en bærbar PC som faller 12 etasjer til en hund som har spist noe den absolutt ikke burde ha spist.

Siden listen kommer fra Kroll Ontrack skulle det vel være unødvendig å påpeke at de i alle tilfellene har klart å hente opp igjen informasjonen som en trodde var mistet for all tid.

10. plass - Et bilde er verdt tusen ord
Opptakten til hendelsen er noe uklar, men en person skal ha vært på en ferie og fotografert en fremmed person sammen med et naturfenomen, og lover å dele bildet når han kommer hjem.

Ved et uhell slettes derimot minnekortet da han kommer hjem.

Innholdet kan heldigvis reddes og den nye ferievennen får bildet t på e-post.

9. plass - Katt og mus
Å ha katter i huset kan være en risiko, i alle fall hvis katten er glad i å leke med ledninger.

En familiekatt skal nemlig ha begynt å leke med strømkabelen til en families eksterne harddisk, noe som førte til at harddisken med digitale familieminner deiset i gulvet og tok kvelden.

8. plass – Dårlig dag på jobben
Også i dette tilfellet er det noe usikkert hva som er opptakten, men en ansatt i et selskap skal ha pælmet en bærbar PC ut fra andre etasje i et kontorbygg. PC-en skal ha inneholdt viktig informasjon.

7. plass – Dårlig tid
Hvem har ikke kjørt av gårde med lommebok, mobilen eller PC-en på biltaket?

7.-plassen tildeles en person som la igjen nettopp PC-en på taket av bilen, og kjørte i vei. Det gikk som det måtte, og PC-en falt av taket i første sving og krasjet mot en husvegg.

6. plass – Slagsmål på jobben
Som et resultat av et slagsmål mellom to kolleger på IT-avdelingen, faller en server ut av serverracket.

Det positive er at dette fører til at slagsmålet stopper opp, men et større bråk er i gjæring når serveren, som inneholder forretningskritisk informasjon ikke starter opp igjen da den blir satt på plass.

5. plass – Fartsdump
En fotograf er på tur med sin nye motorsykkel. Dessverre for han løsner sykkelvesken når han hopper over en fartsdump i altfor høy fart.

Vesken med kamerat danser bortover veien og lander i en dam ved siden av veien.

4. plass – Hundespy i laptopen
Alle som har hund har trolig vært borti at den har spist noe den ikke skulle – og av og til er resultatet svært lite delikat.

Familiehunden som spiste et stykke halvråttent kjøtt fra kjøkkenbenken, tar trolig kaka. Hunden spyr nemlig alt sammen på familiens bærbare PC som også ligger på kjøkkenbenken.

Fordervet kjøtt er aldri sunt, heller ikke for PC-er.

3. plass – Ridetur
En ridetur endte med et brått rytterfall. Dessverre for rytteren ble hans kamera knust.

Enda verre ble det da det viste seg at heller ikke minnebrikken lenger lot seg lese av kortleseren, og bildene lot seg ikke overføre til pc-en.

2. plass – Druknet PC
En båt-PC faller over bord og drukner på 61 meters dybde. Etter mange dykk gjenfinnes PC etter hele 6 måneder.

Hva PC-en inneholdt av viktig informasjon sier ikke historien noe om, men noen var åpenbart svært interessert i å få tilbake informasjonen, til å ville bruke så mye ressurser på å få den tilbake.

99 % av dataene blir rekonstruert. Om det var den siste prosenten som var viktigst er uklart.

1. plass – Finansakrobat
Da tjenestemenn fra Økokrim gjennomførte en razzia i en leilighet på Aker Brygge i februar ble finanskjendisen Christer Tromsdalen så overrasket og redd at han mistet laptopen da han skulle hoppe fra sin egen veranda og over til naboen.

PC-en fløy fra 12. etasje og rett ned i asfalten. Rekonstruerte data ble overlevert til Økokrim.

På generelt grunnlag kan vi si at gjenoppretting av informasjon er svært dyrt, og at selv om backup er aldri så kjedelig, så forstår du ikke hvor verdifull informasjonen du har liggende på PC-en er før du plutselig ikke har den lenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere