Denne klemmen tenner håpet for titusener

GRATIS KLEMMER: Devonte Hart (12) fra Portland, Oregon mener fortsatt at det er kjærlighet som bør gjelde etter dødsskuddene i Ferguson. Under en demonstrasjon i hjembyen sin hadde han med seg et skilt hvor det sto «Gratis klemmer». Politimannen Bret Barnum så skiltet og gikk frem og spurte gutten om han kunne få en klem. Dette bildet går sin seiersgang verden over.

GRATIS KLEMMER: Devonte Hart (12) fra Portland, Oregon mener fortsatt at det er kjærlighet som bør gjelde etter dødsskuddene i Ferguson. Under en demonstrasjon i hjembyen sin hadde han med seg et skilt hvor det sto «Gratis klemmer». Politimannen Bret Barnum så skiltet og gikk frem og spurte gutten om han kunne få en klem. Dette bildet går sin seiersgang verden over. Foto: Johnny Nguyen (Ap/NTB scanpix)

Det er ikke bare hat og raseri som preger USA etter dødsskuddene i Ferguson.

30.11.14 14:13

Det er også rom for kjærlighet, som dette bildet viser til fulle.

Den siste tiden har det vært mange og aggressive demonstrasjoner i USA etter at det ble klart at politimannen som skjøt og drepte 18-åringen Michael Brown i Ferguson i St. Louis i augst i år ikke blir tiltalt.

Flere hundre personer er pågrepet i USA de siste dagene under protester mot beslutningen om ikke å ta ut tiltale i Ferguson-saken.

Politimann vinket til seg gråtende gutt

Men på Vestkysten, i Portland i Oregon, ville 12 år gamle Devonte Hart vise at ingenting er sterkere enn kjærligheten, skriver Aftonbladet.

Under en demonstrasjon tirsdag denne uken ble den unge gutten oppdaget av politimannen Bret Barnum, som var på plass for å se til at demonstrasjonen ikke kom ut av kontroll, skriver The Oregonian.

Barnum sier til avisen at han så en gråtende gutt med en plakat som det sto «Gratis klemmer» på.

- Kan jeg få en klem?

Barnum sier videre at han vinket gutten til seg, og at de begynte å snakke om demonstrasjonen, skolen og livet generelt. Når de hadde snakket en stund, pekte politimannen på skiltet og spurte om han kunne få en klem.

Og der, midt i all viraken, omfavnet de hverandre.

Frilansfotografen Johnny Nguyen, som klarte å forevige det helt spesielle og hjertevarme øyeblikket, opplever nå at bildet lever sitt eget liv på sosiale medier. Det er allerede delt og likt flere hundretusener ganger.

Født i fattigdom

Etter at dette bildet ble offentlig kjent bestemte Devontes adoptivforeldre seg for å gi et lite innblikk i den unge guttens fortid. Den hjerteskjærende historien ble fortalt til Papertrail.

Han ble født inn i en hverdag preget av rus, fattigdom og vold. Fire år gammel hadde han forsøkt mer enn de aller fleste av oss gjør gjennom et helt liv.

Før fylte fem år hadde han forsøkt å røyke, drukket alkohol, holdt i et våpen og blitt beskutt.

Fem år gammel ble han og to søsken adoptert av Sarah og Jennifer Hart.

Han skal ifølge sine adoptivforeldre ha utviklet seg fra å være en bråkmaker og oppfarende barn til å bli et menneske med et stort hjerte.

- Han inspirerer meg hver eneste dag. Han har motbevist leger psykologer og lærere. Hans fremtid er definitivt ikke helsvart lenger. Han er en stjerne, sier Jennifer Hart til Papertrail.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag