RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne kostet 6.000

Foto: Shutterstock (Shutterstoc)
Sist oppdatert:
Å vise fingeren til politiet kan bli en dyr affære – særlig om saken ender i retten.

Tidligere rettspraksis har satt grenser for hva politifolk må tåle av kallenavn og skjellsord, og det er velkjent at språkbruken i nord kan være litt røffere enn i sør. Nå har Lister tingrett gitt sitt bidrag i grensedragning for hvilke kroppslige uttrykk som er uakseptable, skriver Agder.

En mann fra Flekkefjord brukte den berømmelig fingeren til å gi uttrykk for sine følelser da lovens lange arm kom kjørende forbi en kveld i mars.

Politiet tok fornærmelsen for det den var og spurte mannen hva han drev med. På grunn av manglende samarbeidsvilje, endte nattevandringen på politistasjonen og med et forelegg på 4.000 kroner.

Fingerviseren synes ikke noe særlig om dette og nektet å vedta forelegget for det han påsto var en spøk. Senere nektet han for hele hendelsen, og dermed endte saken i retten.

Retten viste til den opprinnelige tilståelsen, og mente den lille «spøken» var «fornærmelig adferd» og kunne sammenlignes med å bruke skjellsord. I stedet for et forelegg på 4.000 kroner, må spøkefuglen nå betale en bot på 5.000 kroner pluss en tusenlapp ekstra i saksomkostninger. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere