Denne kroneisen er best

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Hvem vinner - Diplom-Is eller Hennig-Olsen? Side2 har testet.

05.07.10 10:07

(SIDE2): Fredag testet vi i Side2 over 20 småis, hvor Hennig-Olsens Isabella lakris ble testens store vinner.

LES SAKEN: Styr unna denne isen

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Selv om vi egentlig knapt orker mer is, har vi tatt på oss oppdraget med å teste den viktigste iskremen av dem alle; kroneisen.

50 år gammel tradisjon
Den første kroneisen ble lansert av isprodusenten Slotts-Is, som i dag har skiftet navn til Diplom-Is, i 1953. Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre.

Senere skiftet isen navn til «Krone-Is». Og, i motsetning til hva mange tror, var ikke det på grunn av prisen. Slotts-Is' logo var nemlig en krone, og dermed passet navnet bra på flaggskipet til isprodusenten.

Riktignok, isen kostet en krone i 15 år, fra 1955 til 1970. Fra da av har prisen steget jevnt og trutt, og i dag koster den rundt 20 kroner.

Diplom-Is var først
Etter at Slotts-Is (Diplom-Is) lanserte sin kroneis i 1953, gikk det bare to år før konkurrenten Hennig-Olsen Is også kastet seg på suksessen med sin egen kroneis.

Og siden den gang har konkurransen de to isprodusentene imellom vært knallhard om å ha den beste kroneisen.

Fredag var det Hennig-Olsen og årets nyhet, Isabella Lakris, som stakk av med seieren i Side2s store sommeristest.

«Av en eller annen grunn har fløteiskremen inne i denne lakrisisen den beste smaken i testen. Kanskje bevarer lakristrekket smaken ekstra godt? Side2s panel var svært skeptiske til lakrissmaken i en is, men lot seg resolutt begeistre. Lakrissmaken er ikke forstyrrende, men spennende.» skrev vi i vår anmeldelse av isen.

Best is
Riktignok stakk Diplom-Is av med høyest gjennomsnittskarakter. Diplom-Is fikk 5,30 i snitt, mens Hennig-Olsen fikk snaut 4 i snitt. Men i fredagens test var det viktigste å ha den beste isen.

Den regelen gjelder også i kroneis-testen.

Klarer Hennig-Olsen å seire også i konkurranse mot Diplom-Is store suksess, Kroneis med sjokolade?

Side2s ispanel har testet kroneisen fra de to issjefene, og feller nå sin dom.

RESULTATET AV TESTEN SER DU HER:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Hennig-Olsen

Kroneis Sjokolade fra Hennig-Olsen
Side2 mener: Dette var ikke godt. Isen smaker ikke fersk iskrem, og nøttene er myke. Dette er ikke en god kroneis. Sjokoladen og kjeksen trekker opp, men totalt sett er ikke dette godt nok. Det er spesielt at selve vaniljeisen smaker så dårlig, når vi i fredagens test kåret vaniljeisen fra Hennig-Olsen til å være den beste. Den smaker rett og slett gammelt...

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Diplom-Is

Kroneis Sjokolade fra Diplom-Is
Side2 mener: Her kjenner vi smaken av ekte fløteiskrem. Nøttene framstår som ferske og knaser godt. Nydelig sjokolade og god kjeks. Rett og slett ingenting å gi trekk for hos Diplom-Is, som dermed går seirende ut av årets kroneistest.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.