*Nettavisen* Nyheter.

Denne kroppen holdt ikke

Foto: Aaron Vincent Elkaim (Scanpix)

Drømmen glapp for kjønnsopererte Jenna.

20.05.12 13:03

Det har vært mye ståhei rundt Miss Universe Canada-deltageren Jenna Talackova (23).

Talackova var med videre i Miss Vancouver, som igjen kunne gitt henne plass i Miss Canada-finalen og muligheten for å representere landet i Miss Universe.

Men da det ble oppdaget at blonde Jenna ble født gutt, ble hun diskvalifisert av arrangørene, som mente hun hadde løyet om hva kjønn hun har på søknadsskjemaet, og fordi hun ikke levde opp til reglene for å være med i konkurransen.

Men etter en del om og men gikk arrangøren tilbake på avgjørelsen, og Jenna fikk lov å være med likevel. Og hun gikk videre, helt til Miss Universe Canada-finalen som ble arrangert natt til søndag, norsk tid.

Men der var det slutt for 23-åringen. Hun kom med blant de tolv beste, men måtte til slutt innse at hun ikke ville nå helt til topps. Talackova dro ikke helt tomhendt hjem, hun ble kåret til «Miss Congeniality», noe som kan oversettes til «frøken sympatisk» på norsk.

Talackovas advokat og talsperson Gloria Allred uttaler at hun likevel er missekonkurransens største vinner.

- Hun er fremdeles enn vinner i min bok. Hun har tatt en historisk seier når det gjelder borgerrettigheter, og det mener jeg er viktigere enn alt annet, selv å representere Canada i Miss Universe, sier Allred til avisen New York Daily News.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Aaron Vincent Elkaim (Scanpix)

Jenna hever hun allerede som 4-åring skjønte hun hadde feil kjønn, og startet hormonbehandlingen ti år senere. 19 år gammel fikk hun utført kjønnsskifteoperasjonen, og i 2012 var hun gjennom flere operasjoner for å få kroppen slik den ser ut i dag.

Tidligere har hun også deltatt i flere skjønnhetskonkurranser for transkjønnede.

Miss Canada ble Sahar Biniaz (26), som dermed skal representere Canada i den internasjonale Miss Universe-konkurransen i desember.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MARK BLINCH (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.