RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne kyllingen kommer fra et Rema 1000-egg

Sist oppdatert:
Møt lille Reitan, nyklekket kylling, kjøpt i en tolvpakning med egg på Rema 1000 i Harstad.

(Nordlys): «Lille Reitan». Det er navnet Agnethe Ursin har gitt til siste tilskudd i familien i Harstad. Lille Reitan er en kylling. Og han er ingen hvilken som helst kylling. Lille Reitan er kjøpt, i en tolvpakning med egg, på Rema 1000 på Kilamyra i Harstad.

Ursin, som driver med hundeoppdrett, fant nylig en ny interesse i rasehøns. Sammen med en venninne spleiset hun på rugemaskin, og bestilte diverse rugeegg av rasehøns fra forskjellige deler av landet.

- Men så leste jeg om noen som hadde ruget frem en kylling fra et Coop-egg. Så jeg hadde også lyst til å prøve, sier Ursin.

Én av tolv

Ursin sier hun var noe skeptisk til om dette ville lykkes.

- På Rema selger de kun egg fra frittgående høner. Frittgående i gåseøyne, de er vel rundt åtte høns på en kvadrat. Men for å holde litt orden så har de plassert ut noen haner inni her. Og jeg tenkte at «en han og en hun i dyreverden - de må jo finne på noe!».

Ursin kjøpte seg en kartong med tolv egg på Rema 1000 på Kilamyra i Harstad. Hun la alle eggene i rugemaskinen, og etter åtte dager lyste hun med spesiallys etter liv.

- Og ett egg var befruktet og hadde utviklet seg. Jeg tok var på det, og i går, onsdag, klekket Lille Reitan!

Agnethe Ursin med sin nyklekkede Rema-kylling, Lille Reitan.

Søt og gul

Foreløpig vet ikke Ursin kjønnet på Lille Reitan. Hun håper det er en høne, så hun kan få noen egg. Men hun blir like glad om det er en hane, sier hun.

- Lille Reitan er så søt! Og han er gul! Jeg har noen silkekyllinger som klekket for en uke siden, jeg har plassert de fleste ut i hønsehuset mitt, men latt to bli inne, slik at Lille Reitan kan ha noen venner, forteller Ursin.

Silkekyllingene er etter sigende vakre små rasekyllinger.

- Du tror ikke Lille Reitan vil føle seg litt som «den stygge andungen» i det selskapet?

- Nei, heller tvert imot. Han er den spesielle. Rugeeggene vi får oppbevares og fraktes på spesielt vis og med riktige temperaturer. Lille Reitan er kjøpt på rema. Han har blitt gjennomlyst, vasket, ristet på samlebånd og i transport - og han har ligget på kjøla. Det er kjempespesielt at han har kommet seg gjennom alt det, sier Ursin stolt.

- Man blir imponert over hvor finurlig naturen er. Hvor hardbarket man er!

- Hvordan ser fremtiden til Lille Reitan ut?

- Kan hende han blir maskoten til Rema 1000 Kilamyra? Haha! Han er uansett svært spesiell for oss! Han er en moroklump - det er utrolig å tenke på at han kunne vært i en julebakst en plass!

Les flere nyheter på Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere