NEW YORK (Nettavisen): Legen Matthew Trunsky har mistet over 100 pasienter til koronaviruset mens han har vært på jobb, og kommer nå med flere oppsiktsvekkende uttalelser om hva han har opplevd på sykehuset.

Hamrer løs på Facebook

Trunsky jobber som lungelege og direktør på palliativ avdeling ved Beaumont Health hospital i Michigan, og har som jobb å ta vare på de sykeste pasientene. Det er også han som ofte må overbringe de triste nyhetene til pasientene og deres familie, skriver Washington Post.

I et innlegg på Facebook hamrer han løs og forteller om de svært spesielle opplevelsene han har hatt på sykehuset.

Les også: Vaksinert sykepleier sjokkert over kollegaer: - Det er jo helt vanvittig

Innlegget ble skrevet som en reaksjon på at en av akuttsykepleierne på sykehuset hadde blitt æreskjelt av en kvinne, etter at sykepleieren hadde fortalt henne om ektemannens stadig dårligere helse.

Etter å ha hørt om sykepleierens opplevelse på jobb, dro legen hjem og skrev et følelsesladd innlegg på Facebook.

I innlegget skriver han blant annet om en pasient som nektet å tro på diagnosen om koronasmitte, og om en annen person som truet med å tilkalle en advokat om vedkommende ikke fikk medisinen Ivermectin, som ofte brukes til å fjerne parasitter fra dyr.

Åtte sjokkerende punkter

I tillegg forteller legen også om pasienter som heller ville dø enn å ta vaksinen.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Totalt skriver legen opp åtte sjokkerende punkter om hva han har hørt og opplevd på jobb de siste to dagene før han skrev innlegget:

«På mine to siste dager på jobb, har jeg hørt følgende:

1. Lege, du tar helt feil. Jeg er altfor frisk. Jeg har ikke korona. Jeg har det bra (i realiteten så kjempet han for sitt liv)

2. Jeg forlanger å få Ivermectin, om ikke vil du høre fra min advokat.

3. Jeg forlanger å få Hydroksyklorokin.

4. Jeg bryr meg ikke om hva du sier. Jeg kommer til å gå herfra (Min respons: Det er ditt privilegium, men du kommer til å dø før du kommer deg til bilen din)

5. Jeg vil heller dø enn å ta vaksinen («Ditt ønske kan bli oppfylt»)

6. Jeg tok den ikke fordi min sønn fortalte meg at det ville ta livet av meg (Denne pasienten kjemper for øyeblikket for livet sitt - i virkeligheten var det sønnens råd som kan ta livet hans)

7. Jeg forlanger å få en annen lege. Jeg tror deg ikke.

8. Fra en kvinne hvis mann døde av koronaviruset: Jeg ville aldri føle meg komfortabel med å anbefale vaksinen til familie eller venner.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Seks av de åtte er nå døde

Etter å ha ramset opp sine sjokkerende opplevelse på sykehuset, skriver legen følgende:

Les også: Hamret løs mot døde vaksinemotstandere: - Dere kan dra til helvete

- For ikke å snakke om det sinnet folk har mot legene og sykepleierne som virkelig prøver å gjøre sitt beste - og som leverer eksepsjonell, fantastisk pleie. Selvsagt er svaret at de burde ha vært vaksinert - men det er de ikke, og nå er de irritert på helseforetakene på grunn av deres egen tabbe. Tallene går opp. Ta vaksinen, skriver legen.

Les også: Sykepleier kommer med sjokkerende opplysninger om koronapasientenes siste tanker og ord før de dør

Etter at han postet innlegget 11. september, er seks av de åtte personene han omtaler nå døde av viruset. To av dem, inkludert mannen til kvinnen som skjelte ut akuttsykepleieren, ligger fortsatt på sykehuset i kritisk tilstand.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Tre av ti vurderer å slutte

Washington Post skriver også at legens innlegg på Facebook illustrerer de store problemene amerikanske helsearbeidere nå opplever.

I en fersk undersøkelse gjengitt av avisen, sier hele tre av ti helsearbeidere at de har vurdert å slutte i jobben. I den samme undersøkelsen sier seks av ti at pandemien har påvirket deres mentale helse.

Les også: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»

Flere steder i USA nekter nå leger å behandle pasienter som ikke er blitt vaksinert.

For noen uker siden gikk en lege i Alabama ut og sa han ikke vil behandle uvaksinerte pasienter etter 1. oktober. Og i Florida sendte en lege ut brev til sine pasienter for noen uker siden og fortalte at han ikke ville behandle uvaksinerte personer etter 15 september.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

- Vi er fysisk utslitt, jeg inkludert, og vi er også emosjonelt utslitt. Jeg tror ikke det går en uke uten at jeg ser noen som går bort, sier Matthew Trunsky til Washington Post.

- Vi holder på å begrave min mor

Legen forteller også at han i startfasen av pandemien brukte rundt fire timer daglig på å ringe pasientenes familier og holde dem oppdatert.

Han har mange tunge minner fra disse samtalene. En av dem var en telefonsamtale med en kvinne, der han ringte for å fortelle at faren var død som en følge av viruset.

- Beklager, men jeg kan ikke ta telefonen akkurat nå. Vi holder på å begrave min mor.

En annen samtale husker han også godt; det var da han skulle ringe en kvinne og fortelle henne at broren var døende. Før legen hadde fått sagt noe, svarte kvinnen følgende:

- Hør her, min mor døde, min far døde, min bror døde og jeg orker ikke noen dårlige nyheter.

Legen sier pasienten oppgir forskjellige årsaker til at de ikke vil ta vaksinen. Mens noen angrer på at de ikke tok den, er det andre som er overbevist om at de har tatt det riktige valget, selv om de er døende.

- De betaler prisen, og blir samtidig sinte på oss, sier Matthew Trunsky.

Ni av ti er ikke vaksinert

Matthew Trunsky forteller til Washington Post at han anslår at ni av ti pasienter de har inne til behandling, ikke er vaksinert.

I Michigan, som har rundt 10 millioner innbyggere, ligger nå 1600 pasienter på sykehus med koronasmitte. Ukentlig dør det nå i gjennomsnitt 29 personer etter å ha blitt smittet, mens totalt er nesten 21.000 mennesker døde av korona i staten, ifølge tall fra Bridge Michigan.

I staten er nå rundt 59 prosent av befolkningen vaksinert, noe som er lavere enn landsgjennomsnittet, som ligger på 65 prosent. I USA er det nå hele 70 millioner mennesker som fortsatt ikke har tatt sin første vaksinedose, og det er fortsatt 18 stater der under 50 prosent av befolkningen er vaksinert, melder CNN.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Dette gjør at viruset fortsatt holder et hardt grep rundt nasjonen, og som gjør at det nå daglig dør rundt 2000 mennesker av viruset, tall man ikke har sett siden mars i år. Det er også en økning på hele 23 prosent sammenlignet med de to foregående ukene, viser ferske tall fra New York Times.

Totalt er nå 86.000 amerikanere innlagt på sykehuset med smitte, en nedgang på 15 prosent sammenlignet med de to foregående ukene.