RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Shutterstock)

Denne lyden kan det bli slutt på

Verdens mest berømte party-klang byttes ut.

(LXUS.no) Den blir sammenlignet med lyden av en kvinne som sukker tilfreds, men det kan det snart bli en slutt på. Den berømte lyden av en champagnekork som spretter kan snart bli erstattet av noe så industrielt som klikket fra en metallkork dersom et større eksperiment slår an.

LES OGSÅ:
Sprettet verdens eldste champagne
Dette er verdens dyreste dråper
Prisrekord for sjeldne bobler

Ifølge The Telegraph, skal champagnehuset Duval-Leroy - som produserte mer enn seks millioner av fjorårets 320 millioner flasker - begynne å selge champagneflasker med aluminiumskorker senere i år.

Dette blir første gang i sprudlevannets 350 år lange historie at den klassiske korken byttes ut for mer moderne materialvalg.

Champagne-elskere i harnisk

For mange er lyden av en champagnekork som spretter den ultimate lyden av god stemning og selve høydepunktet ved å drikke de edle dråpene. Nå frykter boble-elskere at dette høyt aktede ritualet går mot slutten.

- Det er en av de mest stemningsfulle lydene i verden, og jeg vil selvsagt sørge over at den forsvinner. Men å sørge over korkens død er 99 prosent sentimentalitet, sier Adam Lechmere fra vin-nettstedet Decanter til The Telegraph.

- Jeg er sikkert på at det også ble rabalder da de sluttet å bruke geiteskinn og helte vinen over i flasker også.

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

Skrukorker i metall har for lengst tatt av på vinmarkedet. I dag antas det at 15 prosent av all vin utstyres med disse for å unngå at dårlige trekorker skal ødelegge vinen - noe som ifølge industrien skjer med hver tiende flaske.

Men inntil nå har vært antatt umulig å lage en metallkork som kan holde på trykket som bygger seg opp i en champagneflaske. Trykket er tre ganger så stort som inne i et bildekk og nok til å sende korken avgårde med en fart på 40 kilometer i timen.

Banebrytende design

Det er det canadiske selskapet Alcan Packaging som har designet champagnekorken i metall, som beskrives som revolusjonerende. Alcan Packaging er den ledende produsenten av vinkorker i metall i verden, men selskapet vil ikke avsløre hemmeligheten bak sin nye oppfinnelse før den offisielle lanseringen neste måned.

Men produsentene lover at det fortsatt skal komme lyd når flasken åpnes.

- Den vil fremdeles lage en pop-lyd - garantert. Og den vil være lett å åpne, sier Alcans talsperson i Paris, Chrystele Ivins.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere