*Nettavisen* Nyheter.

Denne mannen kan ha dine brennevinsflasker

ÆRLIG OG TÅLMODIG: i 25 år har Odd Einar Abrahamsen passet på en flaske brennevin og en flaske. Foto: Ingunn Osland (FIRDA)

Odd Einar har tatt vare på en likør og en brennevinsflaske i 25 år for ukjent lastebilsjåfør.

28.04.11 16:09

Odd Einar Abrahamsen (61) har stående en brennevinsflaske og en likørflaske hjemme på Gran på Hadeland. De har stått der siden 1985 og ventet på at en mann fra Sogn og Fjordane skal hente dem, skriver Firda.

Langtransport
- På den tiden jobbet jeg for transportfirmaet NTT i Drøbak. En sjåfør som kjørte på kontinentet og fraktet grønnsaker hadde kjøpt de på vei hjem til Norge, og ba meg passe på flaskene til han kom tilbake fra neste tur. Jeg har passet på dem og venter fremdeles på at han skal ta kontakt for å få dem tilbake, sier Abrahamsen.

Alt han vet om sjåføren er at han er fra Sogn og Fjordane, og at han hadde kjørt melkebil før han begynte med langtransport på kontinentet.

- Jeg tror han var rundt 25 år den gangen, så i dag er han vel rundt 50. Så vidt jeg husker var han mørk i håret og tettbygd. Jeg husker han sa han var fra Sogn og Fjordane, men jeg klarer ikke huske navnet. Han kjørte for et selskap som het Solli, og jeg har vært i kontakt med dem uten at de klarte å finne navnet på han. Jeg vet heller ikke hvor i fylket han kom fra.

Vokter fremdeles flaskene
Abrahamsen vil ikke si noe om hva slags type likør og brennevin de dreier seg om.

- Dersom noe kjenner igjen historien og tar kontakt, så er det greit at den personen jeg ønsker kontakt med er den eneste som vet hva slags flasker det er snakk om. Den ene flaska er amerikansk, det er alt jeg vil si, forteller Abrahamsen.

På grunn av dette ønsker han heller ikke å publisere et bilde av flaskene.

Han synes det er en morsom historie, og skulle gjerne ha kommet i kontakt med sjåføren.

- Det hadde vært moro etter alle disse årene. Samboeren min ville også satt pris på det, hun er lei av å tørke støv av flaskene, sier Abrahamsen med et smil.

Han har voktet flaskene i alle disse årene og når noen ville smake, har han sagt: - Nei, de er ikke mine, jeg bare passer på dem for en kar.

Drar gjerne til Vestlandet
- Dersom den personen som eier alle flaskene tar kontakt kommer jeg gjerne til Vestlandet med dem. Jeg er ikke så ofte på de traktene, men når jeg er nå er innom Førde tenkte jeg det var greit å etterlyse personen gjennom avisa, sier han.

Abrahamsen forteller også at en hendelse like etter at han lovet å passe på flaskene gjorde at han tok de med seg hjem.

- Det var innbrudd på kontorene til NTT. Flaskene sto i et skap, sammen med et lite pengeskrin. Pengeskrinet ble stjålet, men flaskene sto igjen. Da bestemte jeg meg for å ta de med seg hjem for å ta vare på dem. Der står de ennå, men jeg håper at når denne historien blir kjent i Sogn og Fjordane, så vil mannen som eier flaskene ta kontakt, sier den ærlige mannen.

Les flere saker fra Firda her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.