*Nettavisen* Nyheter.

Denne mannen skal rydde opp etter Gordon Brown

Foto: Rui Vieira (Pa Photos)

Det britiske arbeiderpartiet har valgt ny leder.

26.09.10 13:51

Fire måneder etter at Gordon Brown gikk av som partileder for Labour etter å ha tapt valget, har partiet valgt ny leder. Ed Miliband (40) vant brødreduellen mot David med bare 1,3 % av stemmene, melder britiske medier.

Valget ble holdt på på en partikonferanse i Manchester.

- Behov for endring
Den nye Labour-lederen sto etter valget på talerstolen og talte for sine partifeller.

- Jeg er så takknemlig for den ære dere har vist meg, sa Miliband.

- I dag har en ny generasjon stått fram for en endring. Vi er forent i vår misjon om å forandre Labour, slik at vi igjen støtter opp om den hardtarbeidende majoriteten. Vi ønsker en mindre delt og mer velstående Storbritannia, og fortsatte:

- Jeg forstår folks bekymringer om immigrasjon, bolig, utdanning og Irak. Jeg vet vi må endres. Storbritannia trenger en ny type politikk.

- Må ligge i sentrum for å vinne
- Dersom Labour skal ha håp om å vinne neste valg, må partiet og den nye lederen legge seg i det politiske sentrum. Noe annet har ikke partiet råd til. Det er der kampen om velgerne står, sier Tony Travers, direktør ved London School of Economics til Aftenposten.

Ed Miliband er utdannet økonom fra Oxford. Han ble valgt inn i parlamentet i 2005. I 2007 ble han hentet til regjeringen av Gordon Brown, som samme år overtok som statsminister etter Tony Blair.

Økt sjanse for seier?
Etter Ed Milibands seier tror nå bettingselskapet Ladbrokes partiet har økt sine sjanser for at partiet vil vinne neste valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.