Gå til sidens hovedinnhold

Denne mobilen er skapt for grisevær

Dette er noe så sjelden som en mobiltelefon tilpasset norsk klima. Les testen!

Samsung har gitt M110 en gummiert overflate som gjør at den er bedre rustet for å tåle slag og støt enn de fleste andre mobiltelefoner. En lås sørger for å holde batteridekselet på plass, selv om du mister telefonen i bakken.

Denne testen er hentet fra Mobilen.no.

Samtidig er alle åpninger dekket til med gummilokk, for å hindre fukt og skitt i å ødelegge telefonen.

Sikringen har gitt sertifiseringen IP54. Det betyr at den skal tåle sprut og fall – ikke at det er en vanntett mobil du kan bade med eller kjøre over med bilen.

Får i ulveklær
Men om M110 kan skryte av et tøft ytre, så har den lite å vise til på innsiden. Det dreier seg om en usedvanlig enkel mobiltelefon.

Her er ingen musikkspiller, minnet er minimalt, kameraet tar bilder med VGA-oppløsning (0,3 megapiksler), nettleseren kan bare se WAP-sider, skjermen er dårlig, du kan bare sende små MMS-meldinger og netthastigheten er begrenset til GPRS uten Edge.

Vi får umiddelbart et inntrykk av at dette er en telefon laget av de eldste komponentene fra konkursboet til Siemens.

Blant det positive tar vi med at den har innbygget Bluetooth. Og om den ikke kan spille musikk, så har den i det minste FM-radio. Stereohodesett følger med i pakken, men når du bruker dette, er telefonen ikke lenger like godt beskyttet mot fukt og skitt.

Elendig skjerm
Designmessig kan telefonen minne om den utgåtte Nokia 5140 fra 2004. Da sikter vi til størrelse og materialvalg i tillegg til at begge har en liten skjerm (28x28mm) som ligger nokså dypt under et tykt og beskyttende ”glass”.

Oppløsningen på skjermen er på 128x128 punkter, og ikonene ser virkelig ikke bra ut. Tastene er litt harde, men har en forhøyning som gjør at de er lett å føle seg frem til.

Selv hevder Samsung at knappene er lette å finne selv med hansker på, men det blir nesten som å plukke tyttebær med boksehansker. Men i vanlig bruk fungerer både navigasjonsknappen og tastene bra.

Grei lyd
Lydkvaliteten er det ikke noe å si på. Skulle du falle for fristelsen til å tro at dette er en underholdningsmobil, så finnes her alltids Java. Men å spille spill på den lille skjermen er bare slitsomt.

Daglige mobilnyheter: Mobilen.no

Det ene spillet som følger med – BubbleSmile – fremkaller ikke smilet hos denne mobiltesteren. Symbolene du skal dreie for å sette sammen diagonaler og vinne poeng vises så dårlig på skjermen at spillopplevelsen blir svært anstrengt.

Lommelykt
En annen likhet med Nokia 5140 er at denne mobiltelefonen har en LED-lampe som kan brukes som lommelykt – eller ledelys, som Samsung kaller det.

Hold blitsknappen inne noen sekunder, og fotolyset tennes konstant. Greit om du skal lyse opp et begrenset område, som et nøkkelhull, et kart, eller liknende.

Av andre funksjoner kan nevnes en stemmeopptaker, memo, kalender, alarm, stoppeklokke, kalkulator og et program som konverterer ulike størrelser og mål (valuta, lengde, vekt, volum, areal og temperatur).

Ikke videoklipp
Kameraet er ikke i stand til å ta opp video, men en egen nattfunksjon gjør at du kan ta bilder i nesten stummende mørke. Kvaliteten på bildene er begrenset, men det holder til skrytebilder sendt som MMS.

Vi snakker med andre ord en mobiltelefon med et begrenset bruksområde. Den egner seg best som ekstramobil til bruk på steder der du ikke vil ta frem din faste mobiltelefon, men hvor du likevel har et behov for å kunne kommunisere med omverdenen.

Den kan unektelig gjøre nytten for håndverkere, sykkelbud, jegere og andre som trenger en litt tøffere mobil.

Vi tipper på at de fleste av disse mobilene blir kjøpt av arbeidgivere som vil gi sine ansatte en mobiltelefon som er solid, og som bare har funksjonene de trenger for å utføre jobben sin.

Testen er utført av Mobilen.no

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene