Denne perlen kan sette ny rekord

Foto: (DNB)

Tidlig slipp av lekker sørlandsperle. Sjekk prisforlangende for boplikteiendommen.

08.03.13 21:01

I Lyngør, i et av de flotteste og mest attraktive områdene Sørlandet har å by på, legges det nå ut for salg en strandeiendom av de virkelig sjeldne, skriver Tvedetstrandsposten.

Over halvparten av øya
Nå har man nemlig muligheten til å sikre seg et renovert skipperhus rett i vannkanten, med historie i veggene, stor steinbrygge, ideelle solforhold, fantastisk utsikt over Lyngørsundet, og attpåtil en ubebygd tomt på hele 97 mål!!

Faktisk utgjør eiendommen to tredeler av hele øya.

Once in a lifetime
- Dette er en sjanse man får bare en gang i livet. Å få seg noe i strandkanten i Lyngør er vanskelig nok i seg selv, men her snakker vi altså om nærmere 100 mål, sier DNB-megler Peder Steen til Tvedestrandsposten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er han som har fått oppdraget med å selge Lyngør-perlen.

Det er ikke ofte denne typen eiendommer legges ut for salg, og megleren er spent på responsen i markedet.

For folk med penger
- Hvem tror du vil vise interesse for en slik eiendom?

- Folk som har mye penger, og som ønsker å sikre seg noe helt unikt, svarer Steen.

Til Tvedestrandsposten forteller han at eiendommen har en takst på litt over 32 millioner kroner, men prisantydningen er satt til 34 millioner.

Boplikt
Selv om dette er en helårsbolig, og det er boplikt i Lyngør, mener eiendomsmegleren at denne prisen er oppnåelig. Han viser til at eiendommen er i en klasse for seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er Anders Marcussen som nå selger familieiendommen, som på folkemunne går under navnet Doktorhuset.

Navnet skyldes at det opp gjennom årene har vært en rekke doktorer som har hatt tilknytning til huset, ved at de har leid deler av huset eller har hatt kontor i bygget.

Selv om Marcussen nå selger skipperhuset, har han imidlertid ingen planer om å flytte fra Lyngør. Tvedestrandsposten har tidligere omtalt at han søkt om å bygge nytt hus like i nærheten.

Rammet av slaget
Den som sikrer deg Doktorhuset, får med seg mye historie på kjøpet. Skipperhuset fra 1750 er nemlig den bygningen som ble mest skadd under Slaget i Lyngør i 1812.

Dersom noen er villig til å bla opp 34 millioner kroner for Doktorhuset i Lyngør, snakker vi i så fall om en av de dyreste eiendommene som noen gang er solgt på Sørlandet.

Etter det Tvedestrandsposten kjenner til, innehas rekorden av Karl Johan Sunde, som i 2004 betalte nettopp 34 millioner kroner for Ola Mæhles hytte i Blindleia.

Broren ikke langt etter
Hans bror, Olav Nils Sunde, kjøpte i 2007 prakteiendommen Fugløya i Tvedestrand for litt under 28 millioner kroner. Også denne eiendommen ligger i toppskiktet på Sørlandspristoppen.

Den dyreste eiendommen som ble solgt på Sørlandet i fjor, lå på Ågerøya i Lillesand, og oppnådde en pris på 22 millioner kroner.

Landets dyreste fritidsbolig ble i fjor solgt på Østerøya utenfor Sandefjord for 26,6 millioner.

Solgt for 6 millioner over takst
I Tvedestrand ble en strandeiendom på Sandøya solgt for 14,1 millioner kroner i fjor. Dette var hele 6 millioner kroner over prisantydning. Også dette salget var det Peder Steen som sto for, og også denne eiendommen har boplikt.

Les flere saker i Tvedestrandsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.