Det som først så ut som en morsom sak, hvor en sel lekte seg i Risør havn, viste seg å være en mer trist affære.

For mens selen lekte med en rødspette den hadde fanget, kom det også tydelig fram at selen ved en tidligere anledning har rotet seg inn i et garn slik at tauverket satt stramt rundt nakken.

- Det ser ikke ut som selen lider, for den leker jo med byttet. Og den ser veldig frisk ut og er pen i pelsen, sier leder Lars Ole Røed i viltnemda i Risør til Aust-Agder Blad.

Samtidig er han klar på at noe må gjøres med situasjonenen den uheldige selen har havnet i. For bildene viser at tauet sitter stramt rundt halsen, noe som kan tyde på at det har sittet der en stund.

Se flere bilder av selen i Aust-Agder Blad

- Det må gjøres noe med tauet rundt halsen. Samtidig er dette litt vanskelig. Tidligere var det viltnemdene som hadde med selene å gjøre, men nå er dette fiskeridepartementets side. Men vi kan ikke sitte stille å se på om dyr lider, sier Røed.

For en hver jeger har i følge Røed plikt til å sørge for at dyr ikke lider.

- En hver som treffer et sykt eller skadet dyr har den plikten. Og av bildene er det jo tydelig at tauet sitter stramt på selen. Derfor håper jeg folk kan melde i fra om de ser selen, slik at vi enten kan få tatt vekk tauet om det er mulig, eller i ytterst konsekvens avlivet selen for å sette stopp for lidelser.

Røed sier samtidig at det er uvanlig å se sel helt inne i Risør havn.

- Jeg har ikke sett det før, men det ligger daglig fire til 16 sel på Brattholmen. Og nå som fjordene fryser til er det naturlig at selen trekker til steder den finner mat. Av bildene er det jo tydelig at denne selen har funnet mat i havneområdet.

Les flere saker i Aust-Agder Blad