På de britiske øyer merker de varmen særlig i sør og sørøst med temperaturer opp i 29 grader på varselet, og tyske meteorologer advarer for tørke flere steder. Både tirsdag, torsdag og fredag er det varslet temperaturer over 30 grader. I og rundt Berlin ventes det temperaturer opp i 36 grader torsdag og fredag. I Spania meldes det om temperaturer som nærmer seg 40 grader.

Lavtrykk mot Norge

Med høytrykk lenger sør i Europa, blir lavtrykkene styrt mot Norge, melder Meteorologisk institutt mandag og varsler at værsituasjonen framover vil gi en typisk fordeling av sol og regn.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge kan vente skyet vær og av og på med regnbyger. Litt ekstra vind må de også ta høyde for.

Østafjells kan man vente «mye sol og varmere mot helgen», ifølge meteorologene.

Fortsatt skogbrannfare

Meteorologene melder mandag også at skogbrannfaren avtar noe i Agder, og at gress- og lyngbrannfaren minker i Øst-Finnmark tirsdag. For Østlandets del er det ikke ventet nok nedbør til at det vil dempe brannfaren.

Nordavind og snø

Synes du det blir for varmt, kan du vurdere å vende nesa mot Svalbard. I Longyearbyen har vinteren vendt tilbake. Mandag snødde det tett på flyplassen, melder Meteorologisk institutt. Det var også meldt nordavind med sterk kuling utsatte steder.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Tyske meteorologer i DWD er ute og advarer for ekstrem varme denne uken: