Denne sjåføren får aldri mer kjøre bil

Bilen havnet på taket i Slettebakksveien i nærheten av Brann Stadion. Det var ikke oljesøl, men øl, som rant på bakken.

Bilen havnet på taket i Slettebakksveien i nærheten av Brann Stadion. Det var ikke oljesøl, men øl, som rant på bakken. Foto: Kristine Ristesund

Ølet fløt fra bilen etter kollisjonen. Nå får sjåføren aldri mer sette seg bak et ratt.

En mann i 30-årene ble i Bergen tingrett idømt sperrefrist for alltid på førerkort og får aldri mer sette seg bak rattet på en bil, skriver Bergensavisen.

I tillegg må mannen sitte 45 dager i fengsel og betale en bot på 15.000 kroner.

Fløt øl fra bilen

Bakgrunnen er at mannen kjørte en varebil fra barneklinikken på Haukeland sykehus til Slettebakksveien mens han var ruset på både alkohol og metamfetamin den fjerde april i år.

Les også: Fyllekjører ga full gass og havnet på taket ved Brann Stadion

På vei forbi Brann Stadion kom bilen opp i så høy fart at den ikke klarte svingen, kolliderte i en mur og rullet rundt på taket. Rundt bilen lå ølbokser strødd, og en ølboks stod fast i den knuste frontruten.

Der det vanligvis flyter oljesøl i slike situasjoner, fløt det øl utover veien rundt bilen.

Livsfarlig

– Han var overstadig beruset. Vi måtte slite ham ut av bilen, og han var særdeles vanskelig å ha med å gjøre. Han satt med en ølboks i hånden da han ble tatt, sa politiets innsatsleder Frank Listøl på ulykkesstedet.

Ulykken skjedde klokken kvart over tre om ettermiddagen, og politiet betegner det som ren flaks at sjåføren ikke skadet andre enn seg selv langs den trafikkerte veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter ulykken hang det en ølboks ut av frontruten. Foto: Kristine Ristesund

Promille på 2,6

I dommen går det frem at mannens promille under kjøringen var på 2,4. I tillegg var han påvirket av metamfetamin tilsvarende enblodpromille på 0,2, til sammen en total promille på 2,6.

Bedre blir det ikke av at mannen manglet gyldig førerkort da ulykken skjedde.

Mannen har også vært dømt for kjøring i ruset tilstand to ganger tidligere, siste gang i 2014, men ser ikke ut til å ha lært av sine feil. Derfor lander retten på passende straff er sperrefrist for alltid, 45 dager ubetinget fengselsstraff og bot på 15.000 kroner.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.