RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne skal gjøre deg slank

Naturlig vann ser ut til å være på vei ut. Nå kommer også slankevannet.

(YEYE):Det britiske selskapet Bio-Synergy har nå lansert en ny form for flaskevann. Men denne gangen er det ikke smaken det står på, men effektene av vannet.

Selskapet reklamerer nemlig for at flaskevannet skal gjøre deg tynnere.

«Hindrer matlyst»
Flaskevannet «Skinny Water» reklamerer nemlig for at den gjør deg mett og øker kroppens forbrenning av fett. I tillegg reklameres det på flasken for at den er «slankenødhjelp».

Vannet er tilsatt L-karnitin, som er en aminosyre. Dette stoffet skal bidra til at kroppen frakter fett til forbrenning og finnes naturlig i kroppen. Og for å dempe lysten på søtsaker er vannet også tilsatt krom.

Men herligheten er ikke billig. For drøyt ti pund, eller i overkant av hundre norske kroner, får du en falske som inneholder 0,5 liter av slankevannet.

Forskere skeptiske
Men Susan Jebb ved det Medisinske Forskningsrådet i England er skeptisk til det nye vannet. Hun mener flaskevannet skryter av fordeler som man uansett vil få ved å drikke naturlig vann.

- L-Karnitine og krom reklameres ofte for å kunne hjelpe deg å gå ned i vekt, men jeg har ikke sett noen forskningsrapport som beviser det, sier hun til Daily Mail.

- Ikke til Norge
Norske drikkevareprodusenter mener det er lite sannsynlig at denne typen flaskevann kommer til Norge.

- Vi har registert at det er kommet slike vannprodukter i deler av verden, men har ikke noen planer om å lansere noe slikt inntil videre. Vi har heller ikke sett dokumentasjon på at slike produkter har noe effekt, sier Nils Gunnar Nirisrud i Rignes til NRK.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere