*Nettavisen* Nyheter.

Denne skal ikke på middagsbordet

Stopper ut laks på 16,6 kilo

GOD FANGST: Denne laksen på 16,6 kino skal stoppes ut. Foto: Mats Bleikelia

Svein Karlsen satte ny personlig rekord da ha halte opp en laks på hele 16,6 kilo fra Numedalslågen i dag.

(TA.NO): - Jeg tror det tok meg nærmere 20 minutter å hale den inn, sier Svein Karlsen, og flirer fra øre til øre.

Laksen måler 120 centimeter fra snute til haletipp, og er ikke enkel å håndtere. 60-åringen må ta skikkelig i for å løfte opp fisken til ære for fotografene.

- Det er moro når slikt skjer, det kan hende det er eneste gangen i livet jeg får oppleve det, sier han til Telemarksavisa.

Sveins forrige bestenotering var på 10,4 kilo, så dagens fangst er en betydelig forbedring. Rekordlaksen ble tatt på markstang i Numedalslågen, ved Hvarnes i Vestfold. TA møter den ivrige hobbyfiskeren noen timer senere, hjemme hos foreldrene på Rugtvedtmyra i Bamble.

Agn
Det første Svein gjorde etter å ha fått beistet på land, var nemlig å ringe faren Per, som også er en ivrig hobbyfisker.

- Det er sånne jeg bruker til agn, det, sier Per Karlsen og ler.

Én ting er sikkert. Laksen skal ikke på middagsbordet.

Skal på veggen
- Den blir utstoppet. Det koster 10.000 kroner, men det driter jeg i. Det er artig å ha noe på veggen når det er vinter og du lengter etter neste sesong, sier Svein.

Det er imidlertid et stykke opp til Norgesrekorden for laksefiske. Den har stått helt siden juli 1951, da Nils Valle dro opp et sjøuhyre på 32,5 kilo i Tana. Det fortelles også om en enda større laks på 36 kilo, tatt i 1928, også den i Tana. Men den rekorden er uoffisiell.

Uansett, Svein har følgende tips til andre som vil friste fiskelykken:

- Når man fisker laks må man ha is i magen. Det er viktig å ikke dra til for tidlig, for da huker du bare laksen i leppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag