RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENSYNGLEDE: Maren er rørt over gjensynet med med valpen sin, Wilma, på karantenestasjonen.
GJENSYNGLEDE: Maren er rørt over gjensynet med med valpen sin, Wilma, på karantenestasjonen. Foto: Jon Engelsgaard (Dittdyr)

Denne skal ut i dag

Smuglervalpene sendes til Budapest.

GÅ DIREKTE TIL DYRESIDEN

Mopsene ble smuglet inn i landet av en ungarsk bande med base i Halden. Tre av dem ble beslaglagt og sendt til Vestby Karantenestasjon før smuglerne rakk å selge dem. Ifølge politiet har banden tatt inn over 30 hunder. De har spesialisert seg på små hunderaser som mops, chihuahua og franske bulldogg. Kjøperne er blitt lurt trillrundt av norsk/svensk talende selgere med plausible forklaringer. Prisen per valp har vært opptil 20 000 kroner.

Les også: Prislapp: En halv million

Les også: - De tar hunden min!

Les også: Nordmenn kan bli fratatt hunden

Beslagla valper
Mattilsynet klarte raskt å spore opp smuglervalpen Wilma, som ble solgt i september. Hun ble tatt fra eieren Maren og tvangssendt til karantenestasjonen i Vestfold. Her ble hun tatt godt hånd om i påvente av en avgjørelse fra myndighetene. Valpen risikerte å bli avlivet.

Wilma fikk en vanskelig start. Hun ble først plassert sammen med de andre smuglervalpene av samme rase for selskap og sosialisering, men etter en mobbeaksjon fra de firbente småtassene måtte hun flytte til et annet bur.

Les også: Maren får tilbake mopsen sin

Les også: Bande smuglet miniatyrhunder

Gjensynsglede
Fredag kom Maren på besøk:

-Jeg er så spent. Tenk om jeg ikke kjenner henne igjen?

Valpen kjenner Maren igjen med en gang. Hun tripper utålmodig, logrer ivrig og er fra seg av glede.

-Så mye hun har vokst i løpet av de ni dagene i karantene! sier Maren og stryker valpen forsiktig.

De andre valpene som fortsatt befinner seg i burene kjemper om oppmerksomheten. Det bjeffes, ules og knuffes hemningsløst inne i karantenestasjonen.

Les også: Her blir Wilma tatt

Les også: Kjemper for å få drepe Majlo

Redd for å bli tatt
Fem livredde valpeeiere meldte seg etter flere medieoppslag tidligere i uken. De fryktet at chipene i hundene ville avsløre dem.

Valpene ble også sendt til karantenestasjonen i Vestfold og risikerte avliving. Etter noen dager ble det klart at de får leve fordi en alternativ løsning ble funnet.

Reiser ut av landet
Søndag reiser Wilma og fem andre valper til organisasjonen Budadogs i Ungarn. Her vil de bli satt i fosterhjem hos norske veterinærstudenter i fire måneder før de blir gjenforent med eierne eller plassert i nye varige hjem på lovlig vis.

Ditt dyr redaktør Lily Kalvø skal fly ned med fire av valpene.

-Jeg er svært glad for at hundene får en ny sjanse hos Budadogs. Her vil de bli sosialisert og få nødvendig veterinæroppfølging, sier Lily Kalvø

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere