RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne slankepåstanden er ulovlig

(Faksimile: med-eq.com)
Sist oppdatert:
- Folk må rett og slett slutte å la seg lure til å bruke penger på produkter som ikke virker, sier Forbrukerrådet.

(SIDE2): Forbrukerrådet advarer på sine nettsider om at slankeproduktet 30 days bruker påstanden «Gå ned 1-2 størrelser på 30 dager»

Mattilsynet støtter også Forbrukerrådet i at dette ikke er lovlig markedsføring, likevel fortsetter selgerne å markedsføre produktene med denne påstanden.

Blant annet kan man lese følgende om produktet på de norske nettsidene til Medeq Gaiapharma :

Dokumentert virkning
Etter å ha brukt “30days™ hofter og lår” i 30 dager ble huden på lårene glattere, appelsinhuden redusert, smertene forsvant, lårene ble strammere samtidig med at rynkene rundt knærne forsvant.

Forbrukerrådet ba importørene om å få se den vitenskapelige dokumentasjonen til flere produkter, blant annet 30 days.

Å vurdere de såkalte vitenskapelige dokumentene, er en vitenskap i seg selv. Forbrukerrådet oversendte derfor saken til Mattilsynet, som har kompetanse og ansvar for å følge med på helsekostbransjen, skriver man i artikkelen på Forbrukerportalen.

Etter fire måneders vurdering hos Mattilsynet i Vestfold, gir de Forbrukerrådet medhold i at markedsføringen av 30 days er ulovlig.

- Påstanden om at «tusenvis av norske kvinner har gått ned 1-2 størrelser eller mer med 30 days», og «gå ned 1-2 størrelser på 30 dager», vurderes som ulovlige i henhold til forskrift om helsepåstander, skriver Mattilsynet.

Med-eq er ikke enige i vurderingen fra Mattilsynet, og de skriver følgende i sitt tilsvar.

«Hva gjelder utsagnet om at tusenvis av norske kvinner har gått ned 1-2 størrelser eller mer, så er vi uenige med Mattilsynet om at dette er en helsepåstand som vil rammes av forskriften», skriver Nils Kr. Mortensen. Selskapet er heller ikke enig i at det er ulovlig å hevde at kombinasjonen av urter og betaglukaner hjelper mot magefettet.

Fagfolk Forbrukerrådet har snakket med viser til at ingen vet om noen vidunderkur mot overvekt, og at å bruke penger på disse produktene er å kaste bort pengene.

- Folk må rett og slett slutte å la seg lure til å bruke penger på produkter som ikke virker, og i verste fall kan være helseskadelige. Hadde disse pillene holdt det de lover i vitenskapelige tester, ville de blitt klassifisert som legemidler og kun solgt på resept, sier Terje Kili i Forbrukerrådet.

- Forbrukerrådet vil følge opp flere helsekostkremmere som villeder kundene, eller kommer med ulovlige løfter i reklamen, lover Kili.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere