RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BOT: En politimotorsyklist skrev ut bøter til bilister som kjørte rett frem i Strandgaten ved Svaneapoteket onsdag ettermiddag. Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)
BOT: En politimotorsyklist skrev ut bøter til bilister som kjørte rett frem i Strandgaten ved Svaneapoteket onsdag ettermiddag. Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)

Denne snarveien ble dyr

4200 kroner. Det er prislappen for å kjøre rett frem i Strandgaten i Bergen sentrum.

(Bergensavisen): En politimotorsyklist stoppet bilister som tok en ulovlig snarvei i ettermiddagstrafikken onsdag.

– Vi har noen politibetjenter på motorsykkel som overvåker trafikken, og de slår blant annet ned på kjøring mot forbudsskilt, sier politioverbetjent og leder for trafikkavsnittet, Atle Heradstveit til BA.

Tok frem foreleggsblokken
Det var ingen planlagt kontroll, men patruljen stoppet to biler og tok frem foreleggsblokken ved 1630-tiden onsdag. Føreren av en personbil og en varebil måtte ut med 4200 kroner hver. Det er standard bøtesats.

Det er ikke første gang at bilister tar en sjanse og kjører rett frem i stedet for å svinge opp Christian Michelsens gate ved Svaneapoteket..

På noen få minutter i formiddag observerte BA en motorsykkel og to personbiler som gjorde det samme, men da var det ingen politi i nærheten.

Ikke kollektivfelt
Tidligere er det kommet frem at en del el-biler har gjort det samme. De kan rett nok kjøre i kollektivfelt, men i denne gaten er det ikke kollektivfelt, men et forbud mot all kjøring, unntatt buss og taxi og utrykningskjøretøy.

I tillegg til å stanse bilister som kjører for fort eller mot skiltreglene, har politiets trafikkavsnitt fokus på lysbruk blant syklister nå i høst.

Sjekker lysbruk
Forrige fredag ble 200 syklister kontrollert i Solheimsgaten ved Danmarks plass. 17 av dem hadde ikke lys. Det utgjør under ti prosent av de kontrollerte.

– Vi ga dem muntlige pålegg om å få på lys på syklene. Det er i første om gang bedre at de prioriterer å bruke penger på lys enn 900 kroner i forelegg, sier Heradstveit.

Ved nye kontroller i høstmørket vil politiet ikke legge seg på en like mild linje.

– Det er viktig å understreke at mange syklister er flinke med å utstyre syklene med godt lys - både foran og bak samt god refleks på egen bekledning, sier Heradstveit.

Les flere saker fra BA.no her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere