RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)

Denne sokken skal gi deg bedre helse

Sist oppdatert:
Vi har testet naturfibersokken.

(SIDE2): Helsesokken Medisocks er laget av naturfibrene mohair, ull og bambus; fibre som har naturlig evne til å beskytte mot bakterier, soppdannelse og hindre svette.

Sokken skal i tillegg ha helsefremmende egenskaper for diabetespasienter og for folk med blodsirkulasjonsproblemer.

Norske Bente Cecilie Heramb har tatt inn sokkene til Skandinavia. Hun drømte om å lage et miljøvennlig produkt som ikke krever energi. Sokkene produseres på en fabrikk i en av Township-områdene i Sør-Afrika, og er Fairtrade-merket.

- Essensen er at det er et økologisk produkt. Bambus er fremtidens materiale, det krever ingen energi og utarmer ikke jorden. Dessuten er mohairgeitene ville og blir bare gjetere passer på dem. Mohair er som kashmir i kvalitet, men er tre ganger så slitesterkt. Fordi de er naturlige produkter trenger de veldig lite vasking også, forteller hun.

- Bambusen fungerer antiseptisk og trekker til seg fuktighet. Mens mohair fungerer som silke, og kjøler ned foten i varmen og holder den varm i kulda. Derfor er det en sokk for alle om man er arbeider med vernesko, jobber på sykehus eller turgåere i skog og mark. En slipper gnagsår og fotsopp, forklarer hun.

Bør være naturmateriale
Mona Boysen er forbundsleder i Fotterapeutforbundet. De forholder seg nøytrale til å kommentere spesifikke produkter, men Boysen sier på generelt grunnlag at det er et par ting man bør til hensyn til i valg av sokker.

- Sokkene bør være er laget av naturmateriale som ull eller bomull. Jeg kjenner dessverre ikke så godt til bambus, men har inntrykk av at det er minst like bra som ull og bomull, sier Boysen til Side2.

- Det er viktig at sokkene ikke har stram strikk, og unngå sokker med sømmer, spesielt dersom du har diabetes. Sokker som er produsert i annet materiale kan ofte øke produksjonen av svette

Side2 har testet helsesokkene over en lengre periode, og her er vår konklusjon:

Thomas (35) :
Jeg brukte sokkene over en periode på to måneder i sommer. I løpet av denne perioden ble de ikke vasket. Jeg brukte dem på lengre turer i en periode over 10 dager der disse ble brukt hver dag. Mellom hver tur ble sokkene hengt opp og tørket. Jeg ble fortalt at de var luktfrie. Det er ikke helt riktig, de lukter (som vanlig, muligens noe mindre) direkte etter bruk, men forskjellen er at de ikke lukter når en tar de på seg dagen etter.

De sitter godt på foten, virker slitesterke og trenger ikke vaskes.

Min konklusjon etter ganske omfattende bruk er at dette er et meget godt produkt. Har ingen negative bemerkninger. Prisen er høy, men for personer som er mye på tur er det en meget god investering. Anbefales.

Camilla (34):
Jeg testet sokkene i sommermånedene og i høst på turer til fjells. De sitter godt på foten og strammer ikke, og føles behagelige uten at føttene føles verken for varme eller for kalde. De føles ikke stramme, og er veldig lette. Jeg har ingen store plager med føttene annet enn at jeg kan bli litt varm innimellom, men det var ikke noe problem med disse selv etter lange gåturer i fjellet på sommerstid. Jeg fikk heller ikke gnagsår, noe sokkene lover at de skal hjelpe mot.

Sokkene skal ikke vaskes så ofte (litt overrasket over det!), men da en av sokkene forvillet seg inn i vaskemaskinen tok det veldig lang tid før den tørket. Selv om sokkene selvsagt kan vaskes, så det er aberet med dem. Mine var luktfrie selv etter månedsvis uten vask, men kommer det lukt kan sokkene legges i fryseren over natten.

Kan anbefales.

Fotterapeutforbundets råd for egenpleie av føttene:

- Dersom du ønsker å sette føttene i et fotbad, benytt egnet produkt eller mild såpe i vannet. Ikke bruk grønnsåpe, det tørker ut huden.

- Smør føttene daglig med en egnet fotkrem. Hud som får tilført krem regelmessig blir myk og smidig, og tåler større belastning.

- Når du klipper neglene på føttene pass på slik at du ikke får skarpe hjørner, bruk gjerne en neglefil til å runde hjørnene

- Dersom du får smerter eller plager i føttene, oppsøk fotterapeut med en gang for å få råd, veiledning og behandling.

Medisock er et relativt nytt produkt i Norge og selges på diverse helsekostbutikker, Sunkost-kjeder i hele landet og på medisocks.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere