*Nettavisen* Nyheter.

Denne stranden er farlig nær flyplassen

Foto: YouTube (YouTube)

Her blåses kvinnen av gårde av flymotoren.

09.04.12 12:23

(SIDE2:) Maho Beach ligger på Sint Maarten, i Karibien.

Foruten fin strand og deilige temperaturer, er stedet også kjent for «Prinsesse Juliana internasjonale lufthavn» - nettopp fordi rullebanen ligger helt inntil stranden. For å lande her må flyene ha minimal høyde over stranden, og det er fare for at personer som nyter solen her kan bli blåst ut i vannet.

Det er satt opp varselskilt, og høye gjerder, rundt flyplassen. Men folk går nærme likevel:

«Fare! Fly som letter og ankommer kan føre til alvorlige fysiske skader, og/eller død», heter det på skiltene.

Populær risk
Folk ser ofte bort ifra denne advarselen, og ønsker å komme så tett inntil flyene som mulig. En som ikke taklet luften fra flymotoren er kvinnen i YouTube-videoen nedenfor. Hun er blitt filmet da hun skuelysten står inntil gjerdet på flyplassen. Hun holder seg fast da et fly skal til å lette. Men når motorene begynner å få fart, og det starter å blåse med stor kraft, klarer ikke kvinnen å holde seg fast lenger. Hun glipper med begge hendene og faller bakover med stor fart. Kvinnen slår seg i sperringen bak henne, og flere andre turister løper til for å hjelpe.

Det er uvisst hvor kraftig kvinnen slo seg, skriver DailyMail.

Hun er imidlertid lang ifra ikke alene blant turister som trosser advarslene, og går helt inntil sperringen. Landingsbanen er bare 2130 meter, og flyene må derfor starte så nære enden av banen som mulig før de skal lette. Dette gjør stedet til en populær post for flyinteresserte, og nysgjerrige turister generelt. Barer og restauranter i området har til og med tavler hvor det gis informasjon om daglige avganger og ankomster.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.