RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne trenger du i sofaen

Sist oppdatert:
Har du koblet til en PC til TV-en i stua? Da trenger du denne.

Det å kontrollere en datamaskin som er koblet til en stor flatskjerm er ingen enkel oppgave når du sitter i sofaen. Det å sitte med et stort tastatur og en mus er rett og slett upraktisk, og det ser ikke særlig pent ut på stuebordet.

Tidlige forsøk uten suksess
Det er i det hele tatt ikke særlig enkelt å finne et godt mus og tastatur som fungerer særlig godt fra go’stolen.

Microsoft forsøkte seg med et «Media Center»-tastatur da de lanserte Windows Media Center for noen år tilbake med integrert trykkfølsom plate for mus, men det var en superflopp. Senere har de forsøkt seg med en annen løsning som var hakket bedre (Wireless Entertainment Desktop 8000), men fortsatt litt vrien.

dinovo1
dinovo1

Logitech gjør det riktig
Så nå har Logitech kastet seg inn i markedet. Løsningen er et tastatur som omtrent ser ut som en mobiltelefon, altså et veldig lite et. Og på denne lille enheten er det også implementert en liten touchpad, tilsvarende det vi finner på bærbare datamaskiner.

Navnet er DiNovo Mini, og det er rett og slett et mus og tastatur som bare har én funksjon: Gjøre jobben din enklere når du sitter i sofaen. Har du derimot noen som helst illusjoner om at dette skal være et godt generelt tastatur, så bommer du. Dette er et nisjeprodukt.

Vi har nå brukt det over lang tid, og vi elsker den for hva den er.

Griselekker
Men la oss ta for oss det praktiske: DiNovo Mini er altså et kombinert tastatur og mus, i en liten enhet som strengt tatt er griselekker, og som du ikke vil være flau over å ha liggende på bordet. Tilkoblingen til datamaskinen din skjer problemfritt ved hjelp av Bluetooth, og installasjonen er like enkel som på alle Logitech-produkter.

dinovo3
dinovo3

Tastaturet er i bunn og grunn ubrukelig til å skrive særlig langt med, men gjør seg glimrende til å legge inn noen Google-søk, og ikke minst søk i musikkbiblioteket. Det er primært det du har behov for i sofakroken.

Kontroll med tommelen
Touchpaden styrer du med høyre tommelfinger på et relativt lite område. Til tross for størrelsen, så fungerer styringa av musa helt glimrende. Museknappen har du på høyre tommel - mens du dessverre må trykke på en funksjonsknapp for å få høyre museknapp.

Det er kanskje ikke måten å sitte å jobbe i Photoshop på, men igjen så må en tenke på hva en egentlig ønsker å oppnå i sofakroken. Det er primært å surfe gjennom filer og musikk, samt å surfe på nett. Til disse oppgavene fungerer DiNovo Mini smertefritt.

Et fokus på nisjer
I tillegg til at tocuhpaden fungerer som en helt vanlig styrer av musa, så kan den for øvrig også endres til piltaster. Alt for å spare plass på den lille dingsen.

Såkalte dedikerte multimedietaster er selvfølgelig også til stede, som lydkontroll og styring av musikkspilleren.

God lysstyring
Ellers bør det nevnes at DiNovo Mini også fungerer glimrende i mørke omgivelser. Alle tastene og tocuhpaden blir automatisk opplyst når du åpner dekselet – eller når den kjenner at fingrene dine er i nærheten av tastaturet. På den måten er det aldri noe fikling og tulling.

Samtidig så slukker lyset veldig fort når du har sluttet å bruke enheten, slik at du slipper å irritere deg over at den ligger og lyser når du har lagt den fra deg.

(testen fortsetter under bildet)

Det er ikke flaut å ha en slik enhet liggende på stuebordet.
Det er ikke flaut å ha en slik enhet liggende på stuebordet.

Et glimrende produkt
Mer er det strengt tatt ikke å si om DiNovo Mini. Det er et nisjeprodukt, som fungerer utrolig godt til sin greie. Det eneste problemet er at dingsen strengt tatt ikke er noen billig opplevelse. I de fleste tilfeller koster den godt over en tusenlapp. I skrivende øyeblikk er det også nærmest umulig å oppdrive en enhet med norsk tastatur, men Logitech forteller til Nettavisen at disse nå er på vei ut fra distributørene.

terningkast5, terning, terningkast
terningkast5, terning, terningkast

Det går helt greit med tanke på bruksområde til enheten, men disse to punktene gjør at toppkarakteren rykter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere