NEW YORK (Nettavisen): I den nye boken til Wall Street Journal journalisten Michael C. Bender, «Frankly We Did Win This Election': The Inside Story of How Donald Trump Lost», tar reporteren for seg Donald Trumps presidentperiode frem til han tapte valget i 2020.

Var bekymret for empati

I boken, som Politico har publisert utdrag fra, tar forfatteren også for seg hvordan president Donald Trump opplevde dødsfallet og videoen av George Floyd, som døde etter at en politimann satte seg med kneet på nakkens hans i ni minutter.

Les også: - Trump er sjalu som faen akkurat nå

Ifølge forfatteren er det aldri tidligere kjent hvilken umiddelbare reaksjoner Trump kom med, etter å ha sett videoen.

I boken hevder forfatteren også at Trump var bekymret for at han ville miste kontakt med sine tilhengere om han ga for mye uttrykk for empati etter Floyd-drapet.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

Trump: - Dette er helt for jævlig

Donald Trump skal ifølge forfatternes først ha blitt kjent med den sjokkerende videoen da han var om bord på Air Force One.

Da han så klippet, skal ansiktet til Trump ha blitt «helt forvrengt» og Trump skal ha sett «frastøtt» ut, skriver forfatteren.

Les også: Donald Trump har havnet i full krig med superstjerne: - Han er en rasist

De som var om bord på flyet og i samme rom som Trump da han så videoen, var Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner, den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Robert O'Brien og Dan Scavino, som hadde ansvar for sosiale medier i Det hvite hus.

Forfatteren har fått opplyst at Trump aldri orket å se ferdig opptaket av politimannen som arresterte George Floyd.

- Dette er helt for jævlig, skal Trump ha uttalt da han ikke orket å se mer av opptaket.

Se video av hendelsen her:

- Jeg kjenner disse forbanna politifolkene

Trump ba senere om at både Justisdepartementet og FBI skulle foreta en gransking av hendelsen. Samtidig skal Trump også ha kommet med kommentarer om politiet, blant annet basert på hva han selv hadde hørt om politiet da han vokste opp i Queens i New York.

- Jeg kjenner disse forbanna politifolkene. De kan være noen tøffinger, sa Trump.

Les også: Møter veggen: Giganedtur for Donald Trump

For noen av individene som hørte disse kommentarene, var Trumps kritikk av politiet noe helt nytt, og reflekterte et synspunkt som Trump aldri avslørte offentlig, skriver Insider, som også omtaler den nye boken.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Men til tross for at Trump skal ha vært forferdet over episoden, følte ikke presidenten at det var hans rolle å vise empati i Floyd-saken, skriver forfatteren.

Trump «var bekymret for at han ved å vise det, ville kunne signalisere svakhet overfor sine kjernevelgere» heter det i boken.

- Disse KJELTRINGENE

Men når det gjelder å slå ned på demonstrantene både i Minneapolis og i resten av USA i kjølvannet av Floyd-dødsfallet, så var Trumps tone en helt annen. Presidenten var rasende over det han så, noe han også ga uttrykk for offentlig.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

- Disse KJELTRINGENE gjør skam på minnet til George Floyd. Når plyndringen starter, begynner skytingen, skrev Trump på Twitter etter demonstrasjonene.

Trump vurderte å delta i begravelsen til George Floyd, men skal til slutt ha bestemt seg for å la være. Ifølge forfatteren skal Trumps synkende posisjon når det gjelder rasespørsmål ha fortsatt gjennom sommeren og inn i presidentvalget, der Trump til slutt tapte for Joe Biden.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Biden fikk 87 prosent av de svarte stemmene

En valgdagsmåling tatt like etter valget, viste at Joe Biden fikk 87 prosent av de svarte stemmene, 65 prosent av stemmene fra velgere med latinamerikansk bakgrunn og 63 prosent av stemmene fra dem med asiatisk bakgrunn.

Les også: Donald Trump «frifunnet»: - Takk, det er dette jeg har sagt hele tiden

Eks-politimannen Derek Chauvin ble i april i år kjent skyldig for drapet på George Floyd i Minneapolis i mai i fjor.

Påtalemyndigheten har bedt om 30 år i fengsel for Chauvin, og endelig straffeutmåling skjer fredag denne uken, den 25. juni.

Les også: Pulitzerpris for Floyd-video