RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne ukens superportefølje

Sist oppdatert:
iMarkedet har gjennomgått meglerhusenes aksjesyn og favorittaksjer denne uken. Her får du gjennomgangen
Les også:

Mer oljeeksponering etter knalluke
First endrer i porteføljen
Opprenskning hos DnB Nor Markets
Orion endrer i favorittaksjene
Dette er CAR-porteføljen

Hver uke gjennomgår iMarkedet de anbefalte aksjeporteføljene til meglerhusene DnB Nor Markets, Terra Securities og First Securities. I tillegg til dette gjennomgår vi porteføljene til analysehusene CAR og Orion Analyse.

I porteføljene plukkes favorittaksjene fra en rekke sektorer på Oslo Børs. De viser også meglerhusenes aksjesyn denne uken.

Broglete syn

Denne uken er flere av analyse- og meglerhusene usikre på utviklingen på Oslo Børs. Oljeprisen har igjen styrket seg, noe som får Terra Securities til å øke sin oljeeksponering.

Samtidig er det usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen.

- Den videre utviklingen i PCE-inflasjonen er uklar og vil i stor grad avhenge av hvor sterk veksten i USA blir fremover. Ledende indikatorer tegner et svakt bilde, mens sysselsettingen og flere andre makrotall peker i motsatt retning. Dette gjør at vi foreløpig venter med å trekke bastante konklusjoner og i stedet avventer utviklingen, skriver analysehuset Orion i mandagens rapport.

Ellers er det mest iøyefallende i porteføljene denne uken den nye interessen for laksaksjene. Fredag kom det nye positive signaler fra EU, noe som får DnB Nor og First til å ta inn Lerøy-aksjen i denne uken anbefalte aksjeportefølje.

DnB Nor Markets har i tillegg Fjord-aksjen i sin anbefalte aksjeportefølje.

Ukens superportefølje

Hver uke går iMarkedet igjennom de aksjene som nevnes oftest i aksjeporteføljene. Disse samler vi i iMarkedets "Superportefølje".

Denne uken bærer porteføljene klare preg av mindre teknologifokus, mens laksesektoren gjør comeback. Det er særlig den solide Lerøy-aksjen som igjen er inne på analytikernes radar.

Ingen av aksjene si denne ukens "Superportefølje" trekkes frem i tre eller flere av porteføljene.

Her er "Superporteføljen":

* Eltek
* Lerøy
* Stolt-Nielsen
* Tomra
* GGS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere