*Nettavisen* Nyheter.

Denne våren blir varm

Foto: Johansen, Erik (SCANPIX)

Prognosen er usikker, men temperaturen stiger.

23.01.09 08:32

Meteorologisk institutt har sendt ut sesongvarsel for vårsesongen, perioden februar til april.

Varm vår
Varselet er oppløftende for deg som ser frem til lysere og varmere tider, grundig lei av det kalde og våte vinterværet: det blir en varm vår.

Meteorologisk institutts prognoser viser nemlig at det kan bli en økning i gjennomsnittstemperaturen over i hele landet på mellom 1-2 grader.

Tempen øker
- Det er ikke mulig å trekke noen sikre slutninger, men ser man på snittet av disse månedene, som prognosen presenterer, så går vi mot en litt varmere vår enn vanlig, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Fra før av har Meteorologisk institutt sendt ut sesongvarsel for perioden januar-mars. Det viste også en temperaturøkning på 1,5-2 grader i det meste av Norge, men noe mindre i kyststrøkene.

Den høyeste temperaturøkningen varslet meteorologene at vil skje Østafjells. Her varsles en temperaturøkning på så mye som 2,5 grader.

Het vintervarme i Nord-Norge
Samtidig med det nye sesongvarselet oppsummeres også været som har vært de siste månedene.

Temperaturendringene for desember var 1,9 grader høyere enn normalen. Det største avviket var i Nord-Norge, som hadde hele 3,9 grader høyere enn normalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.