Noen av opptakene fra Kongens Nytorv i den danske hovedstaden ble onsdag vist fram under et rettsmøte i Chicago.

Skulle angripe Jyllands-Posten
Opptakene er gjort av amerikansk-pakistaneren David Coleman Headley (50) i september 2009 og skulle ifølge amerikansk påtalemyndighet brukes til å forberede angrep på mål i København, blant annet mot Jyllands-Posten, skriver danske Ekstra Bladet .

Headley har sagt seg villig til å samarbeide med påtalemyndigheten og vitner nå i saken mot forretningsmannen Tahawwur Rana (50), som er tiltalt for å ha planlagt terrorhandlinger. Rana nekter seg skyldig.

Filmet før Mumbai-angrep
Headley har innrømmet at han tok bilder og gjorte videoopptak av mål i Mumbai før terrorangrepet i 2008 som kostet 160 mennesker livet der.

Da han ble spurt om hva han følte da han hørte om terrorangrepet han hadde vært med å planlegge, svarte Headley at han var fornøyd.

Han fortalte også at Rana hadde sagt til ham at ni av de ti terroristene som døde i Mumbai-angrepet burde få Pakistans høyeste militære utmerkelse, melder New Delhi Television.

På videopptakene fra Danmark kan man se Det Kongelige Teater, Hotel D'Angleterre, en pølsevogn midt på Kongens Nytorv og garden marsjere opp Store Kongensgade.

Her kan du se opptakene(United States Attorney's Office)

Danske jenter gjorde inntrykk
Under sitt besøk i København gjorde åpenbart danske kvinner et inntrykk på Hedlay. Han skrev til Rana og fortalte at de var hotte og at de to burde ta en tur bare for å ha det gøy, ifølge Ekstra Bladet.