*Nettavisen* Nyheter.

Denne videoen sjokkerer

Foto: YouTube

Internett-storm etter mishandling av autist (4).

06.10.12 19:08

Denne uken kunne lokale kinesiske medier vise den sjokkerende videoen av en fire år gammel autistisk jente som blir kastet i bakken og sparket av en kvinnelig ansatt i i et rehabiliteringssenter for barn, ifølge CNN.

Se video nederst i saken

Jenta ser ut til å ha kollapset. Hun faller i koma, men det er lite hjelp å få. Både den kvinnelige lærerskikkelsen og de andre ansatte blir passive vitner til dramatikken.

Internettstorm
Etterhvert sank alvoret inn, og jenta ble fraktet til et sykehus for behandling, ifølge kinesiske medier.

Jenta har blitt operert, og selv om hun verken kan snakke eller stå på egne bein uten hjelp, skal hun være på bedringens vei.

Den ansatte i videoen har blitt arrestert og tiltalt for mishandling og vold, ifølge lokale medier.

Selv om hendelsen skjedde for over tre måneder siden, har videoen, som nylig ble lastet opp på Youtube, blitt delt 180.000 ganger og fått over 28.000 kommentarer på det asiatiske sosiale nettverket Weibo, Asias svar på Twitter.

Mest lest på Nettavisen nå:

Bør sidestilles med drap
Læreren har blitt sterkt kritisert for volden, og det har blitt karakterisert som en «bestialsk handling.» i kommentarfeltene.

- Denne oppførselen skulle blitt sidestilt med overlagt drap. Autistiske barn er ekstra sårbare siden de ikke er i stand til å kontrollere seg. Vi som foreldre kommer til å følge nøye med på hvordan læreren blir straffet i retten, skriver skuespilleren Ma Yili på Weibo.

Enkelte gir også uttrykk for at dette ikke er en enkeltstående hendelse, og at barna i kinesiske barnehager ofte behandles svært dårlig.

Disiplin i barnehagen
Det kan virke som om Kina ikke er like opptatt av barnevernspedagogikk som man er i Norge.

Zheng Yuanjie, en forfatter av barnebøker, skrev følgende på sin blogg etter å ha sett videoen.

«Foreldre gjør så mye for å sikre barnet sitt en plass i en barnehage, men vet de hva som skjer bak lukkede dører etter at de har fått plass? Da jeg gikk i barnehagen, mistet et av barna en bolle i bakken mens vi spiste. Som straff oppfordret barnehagelæreren akke de andre barna til å slå ham i ansiktet»

Kina har svært få registrerte tilfeller av autisme ifølge eksperter, fordi mange kinesiske leger ikke har nok kunnskap om feltet til å identifisere og stille diagnosen.

Autisme i Kina er kalt for «zibizheng» som betyr «selvisolerings-syndromet.»

Tror du det er store forskjeller på kinesiske og norske barnehager?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.