Denne videoen tar av på nett

Hvordan du selv synes du ser ut, og hva andre ser, er ikke samme sak.

19.04.13 19:10

Sjekk ut videoen av skjønnhetstegningene her.

HTML EMBED

(SIDE2): Videoen er egentlig en reklame for kosmetikkmerket Dove. De har fått tidligere profiltegner i FBI til å tegne en rekke kvinner. Gil Zamora, som jobbet i FBI inntil 2011, møter ikke selv kvinnene. Han tegner dem etter deres egen beskrivelse.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Deretter har kvinnene fått i oppdrag å møte noen av de andre kvinnene i prosjektet og beskrive overfor Zamora hva de så når de møtte dem.

Trekker frem negative trekk
Resultatet er ganske spesielt. Mens kvinnene selv trekker frem for mange fregner, for spiss hake, for tykke kinn og for høy panne, beskriver andre dem som flotte, gnistrende øyne, vakkert smil og liknende.

- Kvinner er ens egen verste kritiker. Bare fire prosent av verdens kvinner anser selv at de er vakre, skriver Dove på sine nettsider.

Siden videoen ble postet på YouTube 14. april er den blitt sett 8,4 millioner ganger. Den blir mye diskutert, og omdiskutert. Noen synes den har mye sannhet i seg, andre mener at dette er et billig reklametriks fra Doves side.

ABC News tok oppfordringen og sendte en assistent fra det store frokost-TV-programmet «Good Morning, America» og en advokat fra New York til Gil Zamora.

All skyld på kvinner
- Jeg synes jeg er helt gjennomsnittlig av utseende, sa Bethany. Når det gjaldt hvilke trekk som gjorde henne mest usikker, sa hun nesten og vekten.

Advokaten Bethany beskrev seg selv som en kvinne med store øreflipper, mye fregner og en munn med overbitt. Assistenten Kimberley beskrev Bethany som svært pen. Og svært slank.

Ikke alle er like imponert.

- Jeg er stort sett enig i alt som sies i reklamen, men noe føltes litt «off». Og det er at all skylden for hvordan kvinner oppfatter seg selv, legges på kvinnen, skriver The Huffington Posts blogger Katie Fridkis som har sin egen blogg, Eathtedamncake.

Selvfølgelig måtte det komme en parodi laget av menn der det spøkes om at menns selvbilde er helt diametralt motsatt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.