RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom B. Hansen (PD.no)

Dennis (11) ble kastet av flyet

Sist oppdatert:
Dennis Elvig Thorkildsen (11) ble kastet av flyet før det tok av.

Dennis Elvig Thorkildsen (11) er ikke blid på flyselskapet, etter at de søndag kastet ham av flyet fra Stavanger til Sandefjord, skriver Porsgrunns Dagblad.

Har du blitt dårlig behandlet av et flyselskap - ta kontakt på vaktsjef@nettavisen.no!

11-åringen var ute på sin første flytur alene da flyselskapet Widerøe satte seg på bakbena.

Hendelsen fant sted etter at Dennis hadde vært på besøk hos sin onkel i Stavanger i helgen.

Etter å ha flydd alene ned til byen for første gang, skulle han på søndag hjem igjen. Mot et gebyr hadde Widerøe lovet ham ledsagerhjelp både fram og tilbake.

For 150 kroner stiller flypersonalet med ledsager som hjelper til med å få de reisende barna på plass, og barna er sikret ekstra hjelp dersom uhell av noe slag oppstår.

Men den gang ei.

Widerøe hadde nemlig en overbooking av barn med ledsagerbillett. Reglementet sier at bare fem barn med ledsager kan være med per tur.

Og dermed ble Dennis vraket og kastet ut.

- Jeg er forskrekket
- Jeg var på revyøvelse i Brevik da jeg fikk telefon om at Dennis hadde blitt plukket ut av flyet igjen, og at det ikke var plass til ham. Jeg ble mildt sagt forskrekket, sier mamma Elvig Sjøstrøm til avisen.

Det hele endte med at Dennis ble plukket ut av flyet. Flypersonalet måtte få tak i onkelen som hadde kjørt ham til flyplassen igjen, slik at han fikk snudd bilen og kommet seg tilbake for å hente gutten.

Det neste flyet fra Stavanger til Torp gikk ikke før åtte timer senere.

Dermed ble ikke Dennis tatt imot hjemme av i Sandefjord av moren før klokken 22.00. Planen var å være hjemme klokken 14.

– Jeg hadde det fint hos onkel i Stavanger, men nå er jeg veldig glad for at jeg er hjemme på Stathelle igjen, sier Dennis til Porsgrunns Dagblad.

- Vi beklager så mye
Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe beklager nå at Dennis ble kastet ut av flyet.

– Vi har stor tillit ute blant foreldre, og vi er den foretrukne reisemåten når det gjelder barn som skal reise alene, foran både tog og buss. Dette eksempelet bygger ikke oppunder den tilliten, og det beklager vi så mye. Jeg har ikke lykkes å komme til bunns i saken riktig ennå, men garanterer at vi skal gjøre det som er nødvendig for å unngå slike ting i fortsettelsen. Vi beklager nok en gang, og vi kommer tilbake når vi har en forklaring på det inntrufne, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

Les hele saken i Porsgrunns Dagblad.

Har du blitt dårlig behandlet av et flyselskap - ta kontakt på vaktsjef@nettavisen.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere