Gå til sidens hovedinnhold

Depardieu droppet rettsmøte

Paris (NTB-Reuters-AFP): Skuespilleren Gérard Depardieu droppet tirsdag et rettsmøte som kunne gitt ham mildere straff i forbindelse med mulig promillekjøring. I stedet diskuterte han et nytt filmprosjekt i Montenegro.

At Depardieu ikke møtte i retten, betyr at saken ender som full rettssak. Han risikerer da opptil to års fengsel etter at han ifølge politiet krasjet mopeden sin i alkoholpåvirket tilstand. Ingen andre kom til skade i episoden.

Depardieu avviser imidlertid at han flykter fra det franske rettsvesenet.

- Jeg flyktet verken fra domstolen eller fra loven, sier Depardieu, som understreker at turen til Montenegro var avtalt på et tidligere tidspunkt.

- Jeg ga beskjed til domstolen, jeg flyktet aldri. Jeg er klar til å møte når de måtte ønske det, på betingelse av at jeg er der og at jeg kan forsvare meg selv, sa han etter at han tirsdag hadde møtt Montenegros statsminister Milo Djukanovic.

Nylig sa den 64 år gamle skuespilleren fra seg sitt franske statsborgerskap i protest mot den nye toppskatten som Frankrikes sosialistregjering ønsker å innføre for de aller rikeste. I stedet er han blitt russisk statsborger etter initiativ fra president Vladimir Putin. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien