RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Depardieu i Russland for å møte Putin

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Skuespilleren Gérard Depardieu, som nylig har fått innvilget russisk statsborgerskap, ankom lørdag Russland, hvor han skal møte president Vladimir Putin.

- Depardieu har ankommet Sotsji i forbindelse med et privat besøk. Vi forventer at han kommer til å møte Vladimir Putin i løpet av kvelden, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov til nyhetsbyrået AFP lørdag.

Ifølge talsmannen kunne det hende at Depardieu ville få overlevert sitt rykende ferske russiske pass i løpet av møtet. Putin er for tiden på ferie i den russiske feriebyen Sotsji.

Depardieu har i lengre tid ønsket å flytte fra Frankrike på grunn av sosialistregjeringens forslag om å ilegge de rikeste innbyggerne en skatt på 75 prosent.

Putin innvilget Depardieu russisk statsborgerskap torsdag denne uken, noe den 64 år gamle skuespilleren besvarte med å hylle det russiske demokratiet og det russiske folk. Russiske opposisjonelle har ikke spesielt stor forståelse for Depardieus valg og reagerer hoderystende på hans uttalelser.

- Han er imponert av demokratiet vårt. Han har mistet forstanden, konstaterte Vladimir Sokolov på Facebook fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere