Gå til sidens hovedinnhold

Depardieu tiltalt for skuterkjøring i fylla

Skuespilleren pleide å drikke opp mot seks vinflasker om dagen.

Den franskfødte skuespilleren Gérard Depardieu skal etter planen møte i en fransk domstol tirsdag, hvor han står tiltalt for å ha kjørt skuter i fylla.

Det var i november i fjor at skuespilleren ble arrestert etter en ulykke på skuteren i Paris. Depardieu mistet kontrollen over skuteren og krasjet midt i den franske hovedstaden.

En alkotest viste at Depardieu hadde et alkoholnivå i blodet som var tre ganger høyere enn det lovlige inntaket.

Skuespilleren har allerede erkjent straffskyld for fyllekjøring, som har en maksimumsstraff på to års fengsel og 4500 euro i bot.

Eier flere vingårder
Depardieu eier flere vingårder og skal en gang ha innrømmet at han drakk opp mot seks flasker vin om dagen, ifølge BBCs korrespondent Christian Fraser.

Depardieu fikk nylig utstedt et russisk pass. Årsaken er angivelig at skuespilleren ønsker å rømme fra franske skattemyndigheter.

Det hele startet da den franske presidenten François Hollande sa han ville skattelegge alle som tjente over en million euro med en toppskatt på 75 prosent.

Depardieu kunngjorde i desember måned at han ville flytte til Belgia. Depardieu avviser at flyttingen skyldes skatteflukt.

- Om jeg ønsket å flykte fra skattemyndighetene, som den franske pressen hevder, så ville jeg ha gjort det for lengst, sa skuespilleren nylig i en uttalelse.

Russisk pass
Depardieu har nære bånd til Russland, og skatteflyktningen ble dermed tilbudt et russisk pass – et tilbud han tok imot forrige uke.

Men Depardieu benekter at han vil oppgi sitt franske statsborgerskap.

- Jeg har et russisk pass, men jeg forblir fransk, og jeg vil trolig ha dobbel statsborgerskap med belgisk statsborgerskap, sier han til franske medier.

Russland har tilbudt Depardieu en skatt på 13 prosent om han blir i landet mer enn et halvt år.

Kommentarer til denne saken