RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Departementet innkaller Widerøe til møte om kutt

Oslo (NTB): Widerøe har varslet store kutt i rutetilbudet og legger skylden på økte avgifter. Samferdselsdepartementet stiller spørsmål ved den forklaringen og innkaller flyselskapet til møte om saken.

Torsdag opplyste Widerøe at selskapet kutter antall flyginger med 1.600 neste år. Rutene Kirkenes-Lakselv og Kirkenes-Sørkjosen legges ned, mens det blir færre avganger til og fra Kirkenes, Lakselv, Sørkjosen, Hammerfest, Tromsø, Stokmarknes, Bodø, Sandnessjøen, Brønnøysund og Kristiansund. Selskapet kom med kraftig kritikk av Samferdselsdepartementet.

Dagen etter slår departementet tilbake.

- Det er vår klare oppfatning at Widerøe i for stor grad legger skylden for sine rutekutt på avgiftsendringen, sier statssekretær Geir Pollestad (Sp)

- Vi fjerner gradvis en overgangsordning som ble innført i 2011. Hensikten er å redusere konsekvenser av en EØS-forordning om flysikringsavgifter som ville ramme selskap som Widerøe hardt. Det har hele tiden vært intensjonen at overgangsordningen skulle fjernes, og vi har valgt en gradvis avvikling. Vi stiller spørsmål ved om rutekuttet kun skyldes avgiftsendringen, fortsetter Pollestad.

Departementet innkaller nå Widerøe til et møte mandag 10. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere