RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Departementet klinker til med stormulkt

Sist oppdatert:
Samferdselsdepartementet går knallhardt ut mot NetComs og toppsjef Barbara Thoralfssons somling med det nye mobilnettet UMTS i Norge
Samferdselsdepartementet har bestemt at NetCom skal betale en tvangsmulkt på 455.000 kroner per uke inntil utbyggingsvilkårene i UMTS-konsesjonen er oppfylt.

Mulkten er fastsatt skjønnsmessig med utgangspunkt i den ukentlige besparelsen NetCom har ved å ikke oppfylle kravene i konsesjonen, heter det i en melding fra Departementet.

Mulkten vil bli redusert med ti prosent for hver 75. UMTS- asestasjon som NetCom bygger.

NetCom, Telenor og Hi3G har i dag konsesjon til å drive tredjegenerasjons mobilnettverk (UMTS) i Norge. Dette mobilkommunikasjonsnettet er ennå ikke satt i kommersiell drift her i landet. Ifølge UMTS-konsesjonen har NetCom forpliktet seg til utbygging av UMTS slik at NetCom innen 31. mars 2004 skulle hatt en dekning på nær 76 prosent av befolkningen. Disse vilkårene er ikke innfridd, selv om NetCom 31. desember 2002 ble gitt 15 måneders utsettelse på sine utbyggingsforpliktelser.

- NetCom oppfyller dermed ikke utbyggingskravene i konsesjonen, og Samferdselsdepartementet kan da ifølge ekomloven iverksette sanksjoner mot selskapet. Tvangsmulkten vil reduseres i takt med NetComs utbygging, heter det i meldingen fra Departementet.

NetCom har tre ukers klagefrist på vedtaket om tvangsmulkt. Mulkten begynner å løpe ved klagefristens utløp, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere