*Nettavisen* Nyheter.

Deppa av fiskemangel

Kostholdet vårt består nå av så mye plantefett at vi blir psykisk syke. Løsningen er mer sjømat.

(SIDE2): Nordmenn spiser lang mer omega-6-fettsyrer fra planter enn omega-3-fettsyrer fra sjømat. Vi spiser faktisk 20 ganger så mye plantefett som fiskefett, skriver Dagsavisen.

– Et høyt forholdstall mellom omega-6- og omega-3-fettsyrer kan ha en rekke negative helseeffekter og få betydning for befolkningens mentale helse, sier Ingvild Eide Graff, som er forsker i program for Sjømat og helse ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) til avisen.

Det er forventet at mentale lidelser vil bli stadig mer utbredt, og innen 2015 mener Verdens helseorganisasjon (WHO) at det vil være den nest viktigste årsaken til uførhet.

Det er enda ikke kjent hvordan marine omega-3-fettsyrer påvirker biologiske prosesser i hjernen, men anbefalingen for å spise fisk er veldig klar: - Inntil fire måltider fisk i uken, og da bør halvparten være fet fisk som laks og makrell, sier Graff til Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag